MAEX Impuls Zeeland Versterk je Buurt! start op 1 juli

Gepubliceerd op: 22 juni 2020 16:45

Van1 t/m 8 juli kunt u, als sociaal initiatief uit de provincie Zeeland, een MAEX Impuls Zeeland aanvragen. De Impuls Versterk je buurt! is bedoeld voor initiatieven die bouwen aan sterke buurten en wijken. Initiatieven waardoor mensen elkaar (beter) leren kennen, elkaar ontmoeten, mensen zich ontwikkelen en actief meedoen in hun omgeving.

De MAEX Impuls is een fonds voor (bestaande) initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken. Een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.

Waar is de impuls voor bedoeld?
Misschien nu wel meer dan ooit, is er tijd, ruimte en vooral behoefte om sociale initiatieven te versterken en te professionaliseren. Eindelijk de website up to date (laten) maken, hulp bij het ontwikkelen en schrijven van een meerjarenplan, financieel advies, het organiseren van webinars, het opzetten van een administratie, een webshop (laten) ontwikkelen en zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te bedenken. Want we weten dat zodra het maatschappelijke leven weer op gang komt er een inhaalslag nodig zal zijn. Na ‘social distancing’ zal ‘sociale cohesie’ hard nodig zijn. Er zal dan een groot beroep worden gedaan op initiatieven die bouwen aan sterke wijken en buurten.

Drie Impulsen
Deze MAEX Impuls is de tweede van drie Impulsen dit jaar, die worden mogelijk gemaakt door VSBfonds. 

Aanvraag indienen?
Wilt u een aanvraag indienen voor ondersteuning van uw organisatie? Zodat u uw activiteiten kunt blijven uitvoeren of zelfs kunt verbeteren? De MAEX Impuls kunt u online aanvragen via MAEX.nl. Op de website leest u meer informatie over de Impuls en over de voorwaarden. De Impuls wordt online afgehandeld, waardoor deze ook nu gewoon door kan gaan.

Bent u als initiatief niet op zoek naar een financiering voor het versterken van uw organisatie, maar naar financiering voor een (nieuw) project? Check dan de website van VSBfonds voor andere donatiemogelijkheden.

Doe mee aan de Zoomsessie op 30 juni!

Meer weten? Op dinsdag 30 juni van 16.00 -17.00 uur vindt een Zoomsessie voor Zeeuwse initiatieven plaats over MAEX Zeeland, de MAEX Impuls Zeeland en wat je kan doen met je Social Handprint. Wil je daar aan meedoen, mail dan vóór 25 juni naar info@maex.nl.