Goessche Diep Fondsprijs 2018

Gepubliceerd op: 22 juni 2018 17:00

Ecoloog Peter Meininger uit Vlissingen heeft op 22 juni 2018 de Goessche Diep Fondsprijs 2018 ontvangen.

Hij ontving de prijs voor zijn persoonlijke, veelzijdige en toegewijde inzet voor het behoud van en de kennis over de Zeeuwse natuur.

De Goessche Diep Fondsprijs van € 2.500 wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland toegekend als blijk van waardering voor excellent werk en/of opvallend initiatief van een persoon of instelling op het gebied van natuur of cultuurbehoud in Zeeland. Als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland reikte Commissaris van de Koning Han Polman de prijs uit aan Meininger tijdens de presentatie van de Flora Zeelandica in de filmzaal van de Abdij in Middelburg.

Meininger heeft een zeer brede interesse, die geleid heeft tot een grote hoeveelheid kennis over alle aspecten van de natuur, fauna én flora, het landschap, de inrichting, de wetgeving en de ecologie. Daarnaast is hij zeer actief om deze kennis zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor een grote doelgroep: als schrijver van boeken, rapporten, artikelen en zelfs een weblog.

De vandaag gepresenteerde publicatie Flora Zeelandica is hét voorbeeld, dat duidelijk maakt hoe veelzijdig Peter Meininger is. Hij is niet alleen natuurkenner, ecoloog en schrijver, maar ook organisator en coördinator.
Hij nam het initiatief, organiseerde, coördineerde en zocht samenwerking met al die mensen, die het mede konden realiseren met als gedenkwaardig moment de presentatie.