ZB promoot lezen op de Zomerschool

Gepubliceerd op: 9 juli 2020 13:42

Zeeuwse basisschoolkinderen die moeite hebben met rekenen en taal krijgen in de zomervakantie een extra mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren. In Openwijkschool De Combinatie in Vlissingen start voor de 11e keer de Zomerschool. ZB| Bibliotheek Vlissingen verzorgt ook dit jaar weer activiteiten op de Zomerschool om het leesplezier bij kinderen te promoten.

Activiteiten ZB
We starten met een inspiratiesessie voor leerkrachten, ‘Leesplezier en de Bibliotheek op school’. Een aantal kinderen zal onder leiding van leesconsulent Suzan deelnemen aan het Kinderpersbureau en stukjes schrijven voor de Bode. Er worden leesgesprekken gevoerd met kinderen die niet zo van lezen houden, leerlingen kunnen tijdens de Zomerschool gebruikmaken van de Bibliotheek op school en er is de mogelijkheid om boeken te lenen in de Bibliotheek op school voor thuis en op school. Gerard Verkuil komt een schrijfworkshop geven en voor de groep 3 komt de Boekfiets op bezoek.

Gerard Verkuil
Gerard Verkuil is naast directeur van een bassischool in Goes ook schrijver van jeugdboeken. Op maandagmiddag 20 juli geeft hij tussen 12.00 en 14.00 uur twee schrijfworkshops aan de kinderen van de Zomerschool.

Boekfiets
De Boekfiets is een speciaal ontwikkelde bakfiets gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie. Vanaf 1 september rijdt de Boekfiets naar kinderen en ouders op verschillende Vlissingse locaties. Op 16 juli om 9.30 uur komt de Boekfiets alvast naar de Zomerschool voor groep drie.