Buurtcafé: thema bewegen

Gepubliceerd op: 19 februari 2020 10:00

Op donderdag 5 maart staat het maandelijkse Buurtcafé in ZB Bibliotheek Vlissingen in CineCity in het teken van bewegen.

Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur, aanmelden hoeft niet.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om in beweging te blijven, maar hoe kun je op een laagdrempelige manier vaker bewegen?

Elke stap telt

Martijn Bour van Vlissingen in Beweging vertelt over het project ‘Elke stap telt’. Dat is bedoeld om 55-plussers in beweging te krijgen met een wandelprogramma om in tien weken tijd de conditie te verbeteren.  

Hoepelen

Daarnaast komt de Vlissingse Eef haar sportieve, niet-alledaagse passie met de bezoekers delen: het hoelahoepen. Eef neemt speciale fitness Bodyhoops mee waar gewicht in zit, waardoor het gemakkelijker is de hoepel hoog te houden. Het is een enorm goede oefening voor de rug en buikspieren. Eef is gaan hoelahoepen omdat ze met grote regelmaat rugpijn had, sinds het Bodyhoopen is de rugpijn weg. Maar behalve dat is het vooral leuk om te doen.

Buurtcafé

In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar onder het genot van een lekkere kop koffie. Elk Buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit of met de stad. Maar inwoners kunnen ook zelf thema’s inbrengen en van elkaar leren. Op deze wijze leren inwoners hun buurtgenoten kennen.

Een initiatief van ZB Bibliotheek Vlissingen in samenwerking met Gemeente Vlissingen en Project Postmaatje.