Nieuw: Buurtcafé in de bieb

Gepubliceerd op: 28 augustus 2019 16:18

Iedere eerste donderdag van de maand kunnen Vlissingers terecht in het Buurtcafé in de Bibliotheek in Vlissingen tussen 10.00-12.00 uur. Aanmelden hoeft niet, er is een gratis inloop. In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar. Een initiatief van ZB| Bibliotheek Vlissingen in samenwerking met Gemeente Vlissingen en Eef de Nooijer van Project Postmaatje.

“Met het Buurtcafé in de Bibliotheek hopen we mensen te bereiken die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café” aldus Marileen van Wijnen van ZB| Bibliotheek Vlissingen.

Met de aanwezigheid van de wijkcoördinator, een medewerker van de Bibliotheek en Project Postmaatje is veel kennis aanwezig in het buurtcafé. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, ideeën voor de stad of gewoon een kop koffie.

Thema

Ieder buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit of met de stad. “Maar inwoners kunnen ook zelf thema’s inbrengen en van elkaar leren. Natuurlijk is er ook tijd voor een kop koffie” zegt wijkcoördinator Michelle Riemens. “Op deze wijze leren de inwoners hun buurtgenoten kennen en zo hopen we de leefbaarheid in de stad te vergroten”.

Bakken

Het eerste Buurtcafé vindt plaats op donderdag 3 oktober tussen 10.00-12.00 uur. Het staat in het teken van ‘bakken’. Youssef Bouziani van Café Marcus in Vlissingen serveert een kleine high tea en vertelt over zijn plezier in bakken. Project Postmaatje doneert aan de aanwezigen een prachtig bakboek.
Bakprogramma’s zijn de laatste tijd enorm populair. Het verhoogt volgens diverse onderzoeken het eigen welzijn en geluk, het heeft een ontspannend effect. Ook als je geen echte bakprins(es) bent.