Landelijke week van de leesclub en start leesgroep Filosofie

Gepubliceerd op: 8 januari 2019 16:01

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Een startbijeenkomst voor een leesgroep Filosofie vindt plaats op 30 januari in ZB| Bibliotheek Vlissingen.

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Doel van deze week is om meer mensen, door deelname aan een leesclub, met elkaar het gesprek aan te laten gaan over boeken. De Week van de Leesclub is een gezamenlijk initiatief van Stichting Senia, bibliotheken, uitgeverijen en boekhandels.

In samenwerking met ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland wordt een startbijeenkomst voor een leesclub filosofie gehouden in Vlissingen. Deze informatieve oprichtingsbijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 30 januari in de Bibliotheek in Vlissingen.

Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al mogen ondervinden. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire, en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend. Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.

Zomaar een reactie van de website van Senia

“Het zet mij aan om zorgvuldig te lezen. Gedachtevorming door overleg met elkaar is een meerwaarde. Het vergroot je kennis. En het is altijd een gezellige middag met de leesgroep”
Zie voor meer reacties www.senia.nl.