650 kinderen in Vlissingen doen mee aan Vakantielezen!

Gepubliceerd op: 2 juli 2019 14:26

13 basisscholen in Vlissingen doen mee met het project Vakantielezen. Het project is bedoeld voor kinderen in groep 3 en 4 om de zomerleesdip te voorkomen.

Vakantielezen

Kinderen die in de zomer blijven lezen, behouden hun leesniveau of gaan zelfs voorruit! Om het lezen te stimuleren, krijgen leerlingen die naar groep 4 of groep 5 gaan een aantrekkelijk Vakantie-leestasje. In dat tasje zitten onder andere: 2 leenboeken, een taalspelboekje, een Samenleesboek, een Vakantiebieb-kaart, een flyer met tips voor ouders en een stempelkaart. De afgelopen weken zijn er informatiebijeenkomsten geweest met de ouders van (dan nog) groep 3 en 4 leerlingen.  

Kans op De Gorgels van Jochem Myjer

Na ieder gelezen boek in de zomervakantie kunnen de kinderen naar ZB| Bibliotheek Vlissingen komen om een stempel te halen. Is de kaart vol dan kunnen de kinderen deze begin september inleveren in ZB| Bibliotheek Vlissingen en maken dan kans op het boek De Gorgels van Jochem Myjer. Na de zomer wordt er in de boekenkring op school nagepraat over de gelezen boeken.

Lezen is leuk

Vakantielezen wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen met steun van Stichting de Versterking en Kunst van Lezen. Doel is de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio‚Äôs in Nederland te stimuleren.