2017

Resultaat 1 - 10 (van 56)

 • Bijeenkomst: samen lezen in een leesgroep

  18 juli 2018

  Op donderdag 30 augustus is er een bijeenkomst van Senia in ZB| Bibliotheek Vlissingen voor mensen die interesse hebben om deel te nemen aan een leesgroep.

  Bekijk details van Bijeenkomst: samen lezen in een leesgroep

 • Taalhuis Walcheren start met taalactiviteiten tijdens de zomer

  28 juni 2018

  Van 11 juli t/m 15 augustus organiseert Taalhuis Walcheren iedere woensdag van 14.00 tot 15.30 uur taalactiviteiten in de Bibliotheek van Middelburg, Kousteensedijk 7, of in de Bibliotheek van Vlissingen, Spuikomweg 7.

  Bekijk details van Taalhuis Walcheren start met taalactiviteiten tijdens de zomer

 • Vanaf 1 juli gaat de VakantieBieb weer open!

  27 juni 2018

  Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer: hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De app is gratis te downloaden. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

  Bekijk details van Vanaf 1 juli gaat de VakantieBieb weer open!

 • De Voorleeshoek

  12 juni 2018

  De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De filmpjes zijn een combinatie van het verhaal met prenten en muziek.

  Bekijk details van De Voorleeshoek

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2018 geopend vanaf 15 juni

  24 mei 2018

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni tot 15 juli 2018.

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2018 geopend vanaf 15 juni

 • Twee Zeeuwse Voorleeskampioenen 2018

  10 april 2018

  De Zeeuwse Bibliotheken doen mee aan twee landelijke voorleeswedstrijden: de Nationale Voorleeswedstrijd (voor leerlingen uit groep 7 en 8) en de Pabo Voorleeswedstrijd voor studenten.

  Bekijk details van Twee Zeeuwse Voorleeskampioenen 2018

 • Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

  13 maart 2018

  Muziekweb presenteert een nieuwe site: filmbieb.nl. Alle leden van Bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

  Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

 • Wethouder Elliott opent Bibliotheek op School op de grote markt

  8 maart 2018

  Op donderdag 15 maart gaat om 13.00 uur het project ‘Lezen is Leuk’ van start op basisscholen De Ichtus en Frans Naerebout in Vlissingen.

  Bekijk details van Wethouder Elliott opent Bibliotheek op School op de grote markt

 • Nina Lenselink en Ellis de Snoo zijn voorleeskampioenen van Walcheren

  8 maart 2018

  Op woensdagmiddag 7 maart 2018 organiseerden ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZB| Bibliotheek Vlissingen en de Walcherse bibliobussen de regionale ronde Walcheren van de Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd is gewonnen door Nina Lenselink (Acaciahof, Middelburg) en Ellis de Snoo (Cypressenhof, Middelburg). Nina las voor uit Spinder van Simon van der Geest en Ellis uit Het leven volgens Pippa Leeuwenhart, geschreven door Barbara Tammes.

  Bekijk details van Nina Lenselink en Ellis de Snoo zijn voorleeskampioenen van Walcheren

 • ZB helpt bij belastingaangifte

  28 februari 2018

  Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen vanaf 1 maart terecht in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen. Samen met de ouderenbonden organiseert de Bibliotheek belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie...

  Bekijk details van ZB helpt bij belastingaangifte