Landelijke campagne ABC van het Maken

Gepubliceerd op: 17 mei 2017 09:51

De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en ontwerpers nodig. Maakonderwijs kan daar bij helpen. Platform Maker Education lanceert daarom in samenwerking met Mediawijzer.net en partners uit heel Nederland de landelijke campagne ABC van het Maken.

Hoezo, meer Maakonderwijs?
We leven in een maatschappij die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen naast programmeren, ook andere vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21ste eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. Het gaat om creatieve en technische vaardigheden. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Door iets te maken leer je problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beïnvloeden. Belangrijke skills dus! 

Met ABC van het Maken willen we alle leerlingen, juffen en meesters, schooldirecteuren, overige onderwijsprofessionals en ouders in Nederland wegwijs maken in de wondere wereld van het maken. 

#watmaakjij
Vanaf 16 mei kunnen kinderen hun meest fantastische legocreatie, zelfgemaakte robot, mislukte soep, geniale muziekstuk, geprogrammeerde app, zelfgefabriceerde meubels en alles daar tussenin, delen onder de hashtag #watmaakjij. Alle maakprojecten met de hashtag #watmaakjij worden automatisch verzameld op Wat maak jij. Zo laten we samen de potentie, het nut en de lol van het maken zien!