Je eigen droomboot ontwerpen en bouwen

Gepubliceerd op: 17 februari 2017 10:52

Kinderen van basisscholen in Zeeland krijgen de kans van FabLab Zeeland, Damen en het Wetenschapsknooppunt Zeeland om mee te doen aan een serie activiteiten rondom het ontwerpen en bouwen van een droomboot.

Kids College en wedstrijd

Op uitnodiging van het Wetenschapsknooppunt Zeeland krijgen kinderen op woensdagmiddag 1 maart een Kids College van Ruud Kempe van Damen Schelde Naval Shipbuilding in de Aula van ZB. Hij vertelt over oude tradities en nieuwe technologie in de scheepsbouw. Tijdens dit zogenaamde Kids College, georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Zeeland in samenwerking met ZB, worden kinderen op een interactieve manier enthousiast gemaakt voor wetenschap en techniek.

Aansluitend krijgen de kinderen uitleg over het ontwerpprogramma Tinkercad en de opdracht om hiermee hun droomboot thuis te gaan ontwerpen. Hiervoor hebben ze tot 15 maart de tijd. De spelregels zullen tijdens het Kids College worden uitgelegd.

VIP FabLab Junior 29 maart 2017

Uit alle inzendingen zullen de beste 10 ontwerpen worden gekozen. Deze winnaars mogen deelnemen aan een speciale VIP-editie van het FabLab Junior op 29 maart. Daar krijgen ze de mogelijkheid om samen met een ontwerper van Damen hun ontwerp nog verder te perfectioneren met behulp van de 3D-printer, lasersnijder of vinylsnijder. Hieruit zal uiteindelijk een winnaar worden gekozen die uiteraard een prachtige prijs krijgt.