Nieuwe bibliotheeklocatie Oost-Souburg

Gepubliceerd op: 31 augustus 2017 14:13

ZB is verheugd een samenwerkingspartner te hebben gevonden die bereid is de locatie te bieden aan de bibliotheekvoorziening in Oost-Souburg, namelijk WVO Zorg.

In Zorgcentrum De Zoute Viever zal een uitleenpunt worden gehuisvest dat een collectie van 1500 boeken biedt aan volwassen gebruikers. Het wordt een uitleenpunt met apparatuur waarmee gebruikers zelf materialen kunnen lenen en innemen. Ook is het mogelijk om de catalogus te raadplegen en materialen aan te vragen. Collecties voor basisschooljeugd zijn toegankelijk op alle scholen. Daar vindt ook professionele ondersteuning plaats die gericht is op taalachterstanden.

Er is een catalogus-pc aanwezig met toegang tot internet en tot de collectie in Zeeland en Nederland. Uiteraard is het ook mogelijk e-books te lenen en materialen aan te vragen vanuit huis. Het nieuwe uitleenpunt zal in oktober worden geopend. Tot die tijd kunnen Souburgse leners vanaf 8 september in de nieuwe vestiging in CCXL terecht, in ZB in Middelburg of op één van de standplaatsen van de Biblioservicebus.

Met dit feit markeren we tevens de start in de samenwerking tussen ZB en WVO Zorg.