Nationale Voorleesdagen beleef je thuis met de Coco kan het! Podcast

Gepubliceerd op: 15 januari 2021 14:31

Van 20 t/m 30 januari zijn het weer Nationale Voorleesdagen.

Daarin vieren we hoe leuk het is om voor te lezen of om voorgelezen te worden. Het prachtige prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen, staat dit jaar centraal.

Podcast Coco kan het!

Omdat we de kinderen dit jaar niet in de bieb kunnen voorlezen en de jaarlijkse activiteiten - zoals Het Nationale Voorleesontbijt - niet door kunnen gaan, hebben we een alternatief bedacht. Samen met kindertheatermaker Tijl Damen, maakten we de Coco kan het! podcast. Een luisterbeleving voor kinderen van 0 tot 6 jaar waarbij het verhaal van vogeltje Coco, die als enige vogel uit het nest nog niet durft te vliegen, tot leven komt.

Prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het!

Het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere, recente prentenboeken gekozen.

De Nationale Voorleesdagen

De voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB, en vindt voor de 18de keer plaats in januari 2021. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.