Mooie kans voor Zeeuwse danstalenten

Gepubliceerd op: 29 augustus 2018 11:56

Zeeuwse dansers krijgen via Dansdroom Zeeland de kans om in het voorprogramma van beroemde dansgezelschappen te dansen. In november worden twee repetitieweekenden georganiseerd, waarin 12 tot 18 jarige Zeeuwse dansers toewerken naar een voorprogramma bij de voorstelling Blood Kiss van Danstheater Aya. Deze is op 21 november te zien in Theater de Mythe in Goes.

Dansdroom Zeeland biedt dansers een bijzonder kijkje achter de schermen van de professionele danswereld. De afgelopen jaren hebben zo’n 300 dansers, afkomstig van balletscholen uit heel Zeeland, aan Dansdroom Zeeland meegedaan. Zij traden o.a. op in het (voor)programma van Introdans, De Dutch Don’t Dance Division, Conny Janssen Danst, Isabelle Beernaert, 155, De Stilte, Sally Dansgezelschap Maastricht (foto inzet: Edwin Paree), The Fabulous Sneakerboyz en Scapino Ballet Rotterdam.

Danstheater Aya
Aya maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. Hierbij worden taboes niet geschuwd. Voor Dansdroom dient Blood Kiss als inspiratie; een voorstelling over een vampiermeisje en een gepeste jongen die samen een verbond sluiten waarin moderne dans en breakdance worden gecombineerd met theater, (manshoge) poppen en muziek.

Dansdroom Zeeland, een initiatief van Stichting DanZee i.s.m. ZB
Dansdroom Zeeland is een initiatief van Stichting DanZee i.s.m.
ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB). Dansdroom Zeeland wordt dit jaar door hen voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. Stichting DanZee zet zich in om expertise, kwaliteit en vernieuwingen binnen de danssector naar Zeeland te halen. Samen met ZB wil DanZee jonge danstalenten kennis laten maken met nieuwe dansstijlen, hen op die manier inspireren, uitdagen én kansen bieden hun talent verder te ontwikkelen.

Inschrijven en meedoen
Voor deelnemende dansers is het niet zo belangrijk welke dansstijl zij als achtergrond hebben. Dans- of bewegingservaring is wel gewenst, evenals de drive om te willen dansen. Interesse in fysiek theater is ook een pré. Wie mee wil doen kan zich tot 13 oktober inschrijven via de website van Stichting DanZee: www.dan-zee.nl. Eerdere deelnemers omschrijven de deelname aan Dansdroom vaak als een ervaring voor het leven.