Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

Gepubliceerd op: 27 maart 2019 09:00

In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek.

Nieuw wachtwoord

Wanneer je na 1 april inlogt bij Mijn Bibliotheek, zal automatisch worden gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Dit wachtwoord moet uit minimaal 8 en maximaal 25 tekens bestaan. Ook moet het wachtwoord tenminste 1 hoofdletter,1 kleine letter, 1 cijfer en 1 van de volgende tekens bevatten: .!#$%+-/=?{|}@*.

Wachtwoord vergeten?

Wanneer je in de toekomst je nieuwe wachtwoord vergeten bent, klik je bij het inlogscherm op 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Deze e-mail kan ook in de ongewenste mail/spambox terechtkomen.

Wachtwoord wijzigen

Daarnaast is het mogelijk om in de toekomst je nieuwe wachtwoord zelf te wijzigen. Dit kan door bij Mijn Bibliotheek naar Persoonlijke gegevens te gaan. Als je klikt op 'wijzig wachtwoord’, kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Het is van belang dat je een geldig e-mailadres bij ons hebt geregistreerd, zodat je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken wanneer je je wachtwoord vergeten bent. Je kunt dit doen door in te loggen bij Mijn Bibliotheek en naar Persoonlijke gegevens te gaan. Klik op 'wijzig gegevens' om je e-mailadres toe te voegen.