Message in a Bottle - Slag om de Schelde

Gepubliceerd op: 23 augustus 2019 10:06

Zaterdag 31 augustus, 11.00 tot 20.00 uur - Primeur van de expositie - in Terneuzen: Achter de containerboulevard, vlakbij de radiostudio en het horecaplein. De tentoonstelling bestaat uit twaalf mooie gedichten over het thema ‘vrijheid’, geschreven door jongeren die hebben meegedaan met de gedichtenwedstrijd.

Onderdeel van Herdenking Slag om de Schelde in Terneuzen

In 2019 en 2020 vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. De landelijke aftrap van dit lustrumjaar vindt plaats op 31 augustus 2019, bij de herdenking van de Slag om de Schelde. 75 jaar na deze slag komt men op de kades van Terneuzen en op het water van de Westerschelde bijeen om de bevrijding van Zuid-Nederland te vieren.

Gedichtenwedstrijd

De tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ komt voort uit een gedichtenwedstrijd met het thema ‘vrijheid’ onder scholieren van het middelbaar onderwijs. Deze jongeren hebben deelgenomen aan een workshop waarbij zij les kregen van een schrijfster en een vertegenwoordiging van het programma ‘Veteraan in de Klas’, georganiseerd door Switch, onderdeel van ZB. In totaal zijn er 83 gedichten ingezonden. De 12 mooiste gedichten vormen de tentoonstelling.

Je kunt stemmen op zaterdag 31 augustus, 11.00 tot 20.00 uur in Terneuzen

Op 31 augustus mag jij jouw stem uitbrengen op het gedicht dat jij het mooiste vindt. Donderdag 5 september worden om 16.30 uur op het Plein in de ZB de drie publieksprijzen bekendgemaakt. De tentoonstelling is de hele maand september nog te zien in de ZB.

Opening en prijsuitreiking in ZB

Donderdag 5 september 2019 zal gedeputeerde Harry van der Maas om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ openen op het Plein in ZB│ Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg.