Kunstbende Zeeland in de prijzen

Gepubliceerd op: 3 juli 2017 16:48

Op zaterdag 1 juli vond in de Westergasfabriek in Amsterdam de landelijke finale van Kunstbende plaats. Alle winnaars van de dertien voorrondes uit heel Nederland lieten hun talent zien aan jury en publiek.

Winnaars uit Zeeland

De winnaars uit Zeeland vertrokken zaterdagochtend al vroeg met de bus naar de hoofdstad. Zeventien jongeren in totaal, verdeeld over acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Het niveau was weer bijzonder hoog bij de landelijke finale. Zeeland ging naar huis met maar liefst drie prijzen! David Janse uit Kloosterzande werd derde in de categorie Dans. Femke Bun uit Hulst ging er vandoor met de tweede prijs Muziek. En Levy Geernaert uit Vlissingen is de nummer één in de categorie Taal. Levy was ook finalist in de categorie Film, samen met Steijn van den Berge uit Vlissingen, maar won daarin geen prijs.

De andere Zeeuwse finalisten waren Ylana Kramer uit Kamperland (Fashion), Ticho Roelands uit Hulst (DJ), Nika Scheepers uit Koewacht (Expo) en Theatergroep Zurøck (Theater) met Wybe de Haan uit Oost-Souburg, Sylvan Konings uit Koudekerke, Flore van Sparretak, Anne van Helteren en Jochem van Rabenswaaij uit Middelburg.

Alle winnaars krijgen een individueel talentontwikkelingstraject met een persoonlijke coach en bereiden zich voor op een optreden op het speciale Kunstbende podium op Lowlands en een podium met landelijk bereik. Voor David is dat met zijn dans het Holland Dance Festival 2018. Femke krijgt een optreden via boekingskantoor Friendly Fire (bekend van de grotere festivals) en Levy gaat naar het Wintertuinfestival 2017.

[foto: Marcel Krijgsman]