Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2017 geopend vanaf 15 juni

Gepubliceerd op: 23 mei 2017 10:00

De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni tot 15 juli 2017. Aanmelden kan officieel via de website van het Zeeuws Tijdschrift (zeeuwstijdschrift.nl). Ook dienen er zes exemplaren van het boek te worden toegestuurd aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, t.a.v. Anya Marinissen, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.

Voorwaarde is dat het boek is verschenen tussen 15 juli 2016 en 15 juli 2017. Het ingezonden boek moet verder minstens aan één van de volgende twee voorwaarden voldoen: 

1. Het boek gaat over een Zeeuws of een met Zeeland gerelateerd onderwerp.
2. Het boek is geschreven door een Zeeuwse of een uit Zeeland afkomstige auteur. 

Uit de boeken die voor de ZBP in aanmerking komen, kiest de jury, tijdens het zogenoemde ZBP-beslissingsdiner, ten slotte één boek dat naar haar oordeel het meest waardevol is. Dit boek wordt bekroond met de ZBP 2017.

Verder deelt de jury enkele ‘Accolades’ uit, bijvoorbeeld aan het Best Uitgegeven Boek, het Beste Jeugdboek of het Beste Debuut.

Traditioneel wordt de winnaar in het gebouw van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland bekendgemaakt, op de laatste zaterdag van de Week van het Zeeuwse Boek. Dit jaar is dat 4 november.

De winnaar van de PZC-Publiekprijs is degene die via een stemming op de website van de PZC de meeste stemmen weet te vergaren. Bovendien kent de Zeeuwse Boekhandel aan een Zeeuwse auteur de oeuvreprijs toe.

Met 86 inzendingen in 2015 is de Zeeuwse Boekenprijs, na de ECI- en de Libris Literatuurprijs, een grote Nederlandse boekenprijs te noemen die schrijvend Zeeland ook buiten de provincie steeds meer en beter onder de aandacht brengt.

Het reglement voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs is te vinden op de website van het Zeeuws Tijdschrift