Gert-Jan Segers (CU) enthousiast over Taalhuis Walcheren

Gepubliceerd op: 7 maart 2017 13:42

Voordat Gert-Jan Segers (lijsttrekker van de ChristenUnie) op 6 maart 2017 in gesprek ging met Omroep Zeeland en de PZC in het kader van de komende Tweede Kamerverkiezingen, bracht hij een bezoek aan het Taalhuis Walcheren in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Hij werd verwelkomd door Willemien Treurniet, fractievoorzitter ChristenUnie, wethouder van de CU, Arjan Beekman van de gemeente Middelburg, de co├Ârdinator van het Taalhuis Walcheren en twee Zeeuwse Taalambassadeurs.

Gert-Jan Segers nam ruim de tijd om naar de verhalen te luisteren, was oprecht geïnteresseerd en stelde veel vragen om te achterhalen hoe taalachterstand (ook bij jong volwassenen) toch nog steeds kan voorkomen. De CU wil dat er bij Zeeuwse overheden, bedrijven en organisaties meer oog komt voor laaggeletterdheid.
Samen werd geconstateerd dat taalachterstand over alle domeinen heen gaat (dus niet alleen onderwijs, maar het kan verstrengeld met zijn met zorg, schuldproblematiek, eenzaamheid, waardoor aanpak laaggeletterdheid in een breder perspectief gezien moet worden).

Met het bezoek van Gert-Jan Segers op 6 maart jl. heeft het Taalhuis Walcheren laaggeletterdheid ook politiek op de kaart gezet, met dank aan de CU!