Dansdroom Zeeland weer van start

Gepubliceerd op: 19 september 2017 14:08

In oktober start het project Dansdroom Zeeland weer, een initiatief van Stichting DanZee. Zeeuwse (amateur)dansers van verschillende leeftijden en dansniveaus krijgen hiermee de kans onder leiding van een topchoreograaf een dans in te studeren en daarmee in het voorprogramma te staan van SALLY Dansgezelschap Maastricht (12 tot 18 jaar) of van De Stilte, dans voor kinderen (8 tot 12 jaar).

SALLY Dansgezelschap Maastricht
Sally creƫert bijzondere dansvoorstellingen en interactieve dansprojecten voor jong en oud. Vanuit thuisbasis Maastricht daagt ze jonge dansers en talentvolle choreografen uit hun talenten tot bloei te brengen, een jong publiek te inspireren en het publiek ook letterlijk in beweging te zetten. Zij werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In 4 repetitiedagen maken zij een voorstelling als voorprogramma op de voorstelling SKYLINE. Een indringende theatrale dansvoorstelling waarin een jonge generatie dansers het kompas in eigen handen neemt en het avontuur aangaat.

De Stilte
Dansgezelschap De Stilte richt zich speciaal op producties voor kinderen. Breda is de thuisbasis van waaruit zij nationaal en internationaal uitvliegen. Al meerdere keren is De Stilte uitgeroepen tot het meest internationaal bereisde dansgezelschap van het land. Educatie is een integraal onderdeel van hun activiteiten. Met het repertoire van de voorstelling Alice als inspiratiebron gaan zij samen met jongeren tussen de 8 en 12 jaar dansfragmenten instuderen, eigen dansen maken en oefenen tot ze komen tot een uitvoering die klinkt als een klok.

Deelnemen
Repetities vinden tussen 28 oktober en 25 november plaats, in het Omnium Goes en Healthcentre Bodyline in Terneuzen. De repetitiedata en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.dan-zee.nl. Inschrijven kan tot 16 oktober.

Samenwerking
Dansdroom Zeeland is een initiatief van Stichting DanZee, een Zeeuwse vrijwilligersorganisatie bestaande uit dansliefhebbers- en experts. Stichting DanZee werkt voor de uitvoering en ondersteuning van haar projecten samen met ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Tevens is dit een project een samenwerking tussen Stichting DanZee, de Zeeuwse theaters en alle Zeeuwse dansscholen. Doel van deze samenwerking is Zeeuwse jongeren de kans bieden hun danstalent binnen Zeeland verder te ontplooien.