Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 15:59

Vanaf 18 mei gaan de Bibliotheken in Zeeland weer open voor publiek. Alleen voor het lenen en inleveren van boeken en andere materialen. De service van de afhaalbibliotheek (reserveren via formulieren op de website en afhalen bij de vestiging) blijft bestaan tot en met 15 mei. Er wordt gewerkt met afspraken per locatie. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke. Op de website van de eigen Bibliotheek staan de openingstijden en voorzorgsmaatregelen.

Van de ontmoetings- en verblijfsfunctie zoals het lezen van kranten en tijdschriften, kopiëren en printen, studeren, een kopje koffie drinken of naar het toilet gaan, is nog geen sprake. Ook de internetpc’s zijn nog niet beschikbaar. Wel wordt vanaf 19 mei ook weer de reserveringsmodule beschikbaar gesteld zodat het weer mogelijk is materialen uit alle vestigingen van de Zeeuwse Bibliotheken te lenen.

Veiligheidsmaatregelen

De RIVM-maatregelen worden strikt gevolgd. Per 10 vierkante meter mag er één bezoeker naar binnen. Per vestiging zal dat dus verschillend zijn. Ook kinderen zijn welkom en tellen voor één persoon. Er is dus steeds maar een beperkt aantal bezoekers in het gebouw. In elke vestiging zijn looproutes, bij binnenkomst staat desinfecteermiddel. Verzocht wordt alleen dat boek te pakken dat meegenomen wordt naar huis.

Activiteiten zoals cursussen, bijeenkomsten, evenementen en tentoonstellingen worden vooralsnog uitgesteld tot 1 september 2020.

Bibliobussen

De afhaalbiebservice door de bibliobus blijft tot 29 mei gehandhaafd in de gemeenten Veere en Noord-Beveland. Vanaf 2 juni rijden de bibliobussen weer volgens het normale rooster.

Bibliotheekvestiging Aangepaste openingstijden per 1 juli 2020
ZB Middelburg Maandag, dinsdag en woensdag 09.00 - 16.00 uur Tot 10.00 uur exclusief voor 65-plussers
donderdag 09.00 - 20.00 uur Tot 10.00 uur exclusief voor 65-plussers
vrijdag en zaterdag 09.00 - 16.00 uur Tot 10.00 uur exclusief voor 65-plussers
ZB Vlissingen Maandag tot en met zaterdag 11.00 - 17.00 uur
ZB Oost-Souburg Blijft voorlopig gesloten