Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 171)

 • Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

  13 maart 2018

  Muziekweb presenteert een nieuwe site: filmbieb.nl. Alle leden van Bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

  Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

 • Arbeidsmarkt in grensregio's

  6 maart 2018

  Het project Werkinzicht heeft tot doel de arbeidsmobiliteit in en tussen Zuid-Nederland en Vlaanderen te bevorderen door transparante informatie over de arbeidsmarkt in deze regio’s te bieden.

  Bekijk details van Arbeidsmarkt in grensregio's

 • Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

  7 februari 2018

  In opdracht van de gemeente Terneuzen heeft ZB| Planbureau samen met de TU Delft onderzoek gedaan naar te verwachten effecten van het afschaffen of continueren van de tolheffing bij de Westerscheldetunnel.

  Bekijk details van Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

 • De Staat van Zeeland

  29 januari 2018

  De constatering in het rapport de Staat van Zeeland dat het aantal inwoners van Zeeland dat woont in een niet-stedelijke omgeving tussen 2009 en 2017 is gedaald met 28.000 is weliswaar correct, maar behoeft nadere uitleg.

  Bekijk details van De Staat van Zeeland

 • Kwaliteitscommissie ZB ingesteld

  25 januari 2018

  Eind 2017 is de Kwaliteitscommissie van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland ingesteld. Deze Kwaliteitscommissie vergadert doorgaans op een centrale plek in Nederland.

  Bekijk details van Kwaliteitscommissie ZB ingesteld

 • Staat van Zeeland 2017

  23 januari 2018

  De Staat van Zeeland is een studie naar de ontwikkelingen in Zeeland. Het rapport geeft inzicht in de economische, ruimtelijke en sociale ontwikkelingen van de afgelopen 8 jaar.

  Bekijk details van Staat van Zeeland 2017

 • Van peuter naar kleuter, een kijkje in de Jeugdmonitor Zeeland

  19 januari 2018

  De meeste driejarigen in Zeeland groeien op in een gezin met beide ouders en zonder ‘verhoogd risico’. Armoede of geweld zijn voorbeelden van risicofactoren. Steun van anderen of religiositeit zijn beschermende factoren. Uit de Jeugdmonitor blijkt dat sinds 2009 structureel ongeveer 5% van de driejarigen opgroeit in een gezin met verhoogd risico.

  Bekijk details van Van peuter naar kleuter, een kijkje in de Jeugdmonitor Zeeland

 • Krantenbank Zeeland bestaat 10 jaar

  16 januari 2018

  Op 16 januari 2008 werd Krantenbank Zeeland gelanceerd. In samenwerking met gemeentearchief Schouwen-Duiveland werden toen de tien jaar daarvoor opgeheven Zierikzeesche Nieuwsbode en de nog oudere Zierikzeesche Courant aangeboden. Krantenbank Zeeland bevatte bij de start ongeveer 175.000 pagina’s. In tien jaar tijd is dat gegroeid tot het een aantal van 2,16 miljoen pagina’s. Daarmee behoort Krantenbank Zeeland tot de grootste vijf krantenbanken van Nederland.

  Bekijk details van Krantenbank Zeeland bestaat 10 jaar

 • Criminaliteit in Zeeland in cijfers

  4 december 2017

  Is de criminaliteit gedaald of gestegen in de afgelopen jaren? Hoeveel misdrijven worden er in de provincie gepleegd? Cijfers over de omvang, aard en ontwikkeling van criminaliteit in Zeeland zijn te vinden op het dashboard van ZB| Planbureau.

  Bekijk details van Criminaliteit in Zeeland in cijfers

 • Dementievriendelijk Zeeland

  28 november 2017

  Maandag 27 november gaf Gedeputeerde van der Maas het startsein voor het project Dementievriendelijk Zeeland.

  Bekijk details van Dementievriendelijk Zeeland