Muziekcollectie

ZB heeft een uitgebreide muziekcollectie. De muziekafdeling heeft bladmuziek voor zeer veel instrumenten en bezettingen. Daarnaast zijn er cd's, dvd's, tijdschriften en informatieve boeken over muziek, instrumenten en musici te vinden.

Bladmuziek

De collectie bladmuziek is overzichtelijk ondergebracht op instrument en bezetting, klassiek en populair. In het muziekonderwijs zijn er rubrieken gerealiseerd: Sing Along, Play Along en Improvisatie.

De laatste twee rubrieken bevatten boeken die meestal voor meerdere instrumenten te gebruiken zijn (in de stemmingen C, Bb en Eb). Bij Sing Along kun je onder andere de populaire Audition Songs vinden. Dit zijn boeken die gebruikt kunnen worden bij de voorbereiding van talentenshows als The Voice of Holland.

Catalogus

Catalogus

In het magazijn bevindt zich een gedeelte van de bladmuziekcollectie en de informatieve boeken over muziek.

Materialen die niet aanwezig zijn in onze collectie, kun je aanvragen bij een andere Bibliotheek. Kijk hiervoor in onze catalogus op: zoeken.dezb.nl

De cd-collectie van ZB is geordend op code: muziekcollectie rubrieken.

Geef je mening over onze muziekafdeling

Von Brucken Fock Fonds

Beste gebruiker van de muziekafdeling,

Wij willen graag jouw ervaring met onze muziekafdeling horen. Zo kunnen we onze dienstverlening nog beter afstemmen op jouw wensen.

Geef jouw mening door op de button hieronder te klikken. 

Het invullen van de vragenlijst duurt 10-15 minuten. Tussentijds stoppen en later verdergaan is niet mogelijk, dus vul de lijst in een keer in.

Het onderzoek is anoniem. Deelnemen kan tot 1 augustus 2021. De resultaten van het onderzoek, delen we graag met je via de website.           

Bedankt voor je medewerking.

Muziek lenen via Muziekweb

Muziekweb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland.

Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. De gids biedt alles om je smaak te ontwikkelen op het gebied van klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.

Leden van ZB kunnen muziek  lenen via Muziekweb. Je kunt het afhalen bij je eigen lokale bibliotheek.

Von Brucken Fock Fonds

Het Von Brucken Fock fonds heeft als doel het bevorderen van de toon- en schilderkunst in Nederland door het subsidiëren van:

Uitgaven van manuscripten. Biografieën, Dissertaties over Nederlandse overleden toonkunstenaars, Vervaardiging van muziekcd's van Nederlandse overleden toonkunstenaars, Tentoonstellingen en lezingen over Nederlandse beeldende kunstenaars.

E-books muziek


Informatie Muziek

emailadres muziekafdeling

Muziekafdeling
Telefoon: 0118-654267
E-mail: muziek@dezb.nl