Muziekcollectie

ZB heeft een uitgebreide muziekcollectie. De muziekafdeling heeft bladmuziek voor zeer veel instrumenten en bezettingen. Daarnaast zijn er cd's, dvd's, tijdschriften en informatieve boeken over muziek, instrumenten en musici te vinden.

Bladmuziek

De collectie bladmuziek is overzichtelijk ondergebracht op instrument en bezetting, klassiek en populair. In het muziekonderwijs zijn er rubrieken gerealiseerd: Sing Along, Play Along en Improvisatie.

De laatste twee rubrieken bevatten boeken die meestal voor meerdere instrumenten te gebruiken zijn (in de stemmingen C, Bb en Eb). Bij Sing Along kun je onder andere de populaire Audition Songs vinden. Dit zijn boeken die gebruikt kunnen worden bij de voorbereiding van talentenshows als The Voice of Holland.

Catalogus

Catalogus

In het magazijn bevindt zich een gedeelte van de bladmuziekcollectie en de informatieve boeken over muziek.

Materialen die niet aanwezig zijn in onze collectie, kun je aanvragen bij een andere Bibliotheek. Kijk hiervoor in onze catalogus op: zoeken.dezb.nl

De cd-collectie van ZB is geordend op code: muziekcollectie rubrieken.

Unieke wereldmuziek beschikbaar via Muziekweb

Muziekweb heeft een grote, unieke collectie wereldmuziek aan haar collectie toegevoegd! Deze collectie is afkomstig van RASA. RASA was een muziekpodium in Utrecht waarvan in 2017 de subsidie is stopgezet. Zij presenteerden muziek en dans uit alle werelddelen in concerten, dansvoorstellingen en clubavonden. RASA heeft sinds de oprichting in 1970 ook een eigen collectie lp’s en cd’s verzameld. Deze collectie van meer dan 20.000 cd’s en lp’s is nu door Muziekweb overgenomen en geïnventariseerd.

Leden van ZB kunnen muziek uit de RASA-collectie lenen via Muziekweb. Je kunt het afhalen bij je eigen lokale bibliotheek.

In de collectie is werk te vinden van onder andere Pixinguinha, Om Kalsoum en Huun-Huur-Tu. De complete lijst is op de website van Muziekweb terug te vinden.

In de muziekcollectie van ZB is natuurlijk ook wereldmuziek te vinden. Check daarvoor de catalogus of kom naar de ZB om te snuffelen in de muziekcollectie.

Von Brucken Fock Fonds

Het Von Brucken Fock fonds heeft als doel het bevorderen van de toon- en schilderkunst in Nederland door het subsidiëren van:

  • Uitgaven van manuscripten
  • Biografieën
  • Dissertaties over Nederlandse overleden toonkunstenaars
  • Vervaardiging van muziekcd's van Nederlandse overleden toonkunstenaars
  • Tentoonstellingen en lezingen over Nederlandse beeldende kunstenaars

Informatie Muziek

emailadres muziekafdeling

Muziekafdeling
Telefoon: 0118-654267
E-mail: muziek@dezb.nl