Muziekcollectie

ZB heeft een uitgebreide muziekcollectie. De muziekafdeling heeft bladmuziek voor zeer veel instrumenten en bezettingen. Daarnaast zijn er cd's, dvd's, tijdschriften en informatieve boeken over muziek, instrumenten en musici te vinden.

Muziekweb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Vind je favoriete liedjes en ontdek nieuwe muziek op Muziekweb. 

Leden van ZB kunnen gratis muziek lenen via Muziekweb. Je kunt het afhalen bij je eigen lokale bibliotheek.

Catalogus

Catalogus

In het magazijn bevindt zich een gedeelte van de bladmuziekcollectie en de informatieve boeken over muziek.
Materialen die niet aanwezig zijn in onze collectie, kun je aanvragen bij een andere Bibliotheek. Kijk hiervoor in onze catalogus

De cd-collectie van ZB is geordend op code: 

E-books muziek

Von Brucken Fock Fonds

Geniet van e-books over kunst en cultuur waaronder muziek van de Online Bibliotheek. Waar je wilt, wanneer je wilt.

 

Bladmuziek

Bladmuziek

De collectie bladmuziek is overzichtelijk ondergebracht op instrument en bezetting, klassiek en populair. In het muziekonderwijs zijn er rubrieken gerealiseerd: Sing Along, Play Along en Improvisatie.

De laatste twee rubrieken bevatten boeken die meestal voor meerdere instrumenten te gebruiken zijn (in de stemmingen C, Bb en Eb). Bij Sing Along kun je onder andere de populaire Audition Songs vinden. Dit zijn boeken die gebruikt kunnen worden bij de voorbereiding van talentenshows als The Voice of Holland.

Von Brucken Fock Fonds

Het Von Brucken Fock fonds heeft als doel het bevorderen van de toon- en schilderkunst in Nederland door het subsidiƫren van:

Uitgaven van manuscripten. Biografieƫn, Dissertaties over Nederlandse overleden toonkunstenaars, Vervaardiging van muziekcd's van Nederlandse overleden toonkunstenaars, Tentoonstellingen en lezingen over Nederlandse beeldende kunstenaars.

 


Informatie Muziek

emailadres muziekafdeling

Muziekafdeling
Telefoon: 0118-654154
E-mail: muziek@dezb.nl