Europe Direct Zeeland

Woon- en Energiemarkt op 25 maart in Middelburg

Op de Woonmarkt krijg je informatie over verschillende nieuwbouwprojecten binnen de gemeente Middelburg. De grote projecten zoals Mortiere, Essenvelt, Veersepoort en Rittenburg zijn hier aanwezig, maar ook de kleinere projecten zoals Laurenshof (Sint Laurens) en Sprinkhof (Arnemuiden) presenteren zich op deze dag.

Meer informatie

Communicatienetwerk

Het netwerk van Europe Direct-Informatiecentra is één van de belangrijkste instrumenten van de Europese Unie om burgers voor te lichten over de Europese Unie en haar activiteiten. De ruim 500 Europe Direct-Informatiecentra geven niet alleen informatie over Europese zaken, maar organiseren ook voorlichtingsbijeenkomsten, debatten, workshops en andere activiteiten.

In Nederland is Europe Direct gevestigd in de regio’s Zeeland, maar ook Groningen, Zwolle, Nijmegen, Eindhoven, Alkmaar, Almere, Maastricht, Amsterdam, Utrecht, Randstad. Sinds mei dit jaar zijn we ook op Curaçao te vinden!

Europe Direct Zeeland wordt gehost door ZB, in nauwe samenwerking met alle basisbibliotheken in Zeeland. In ZB bevindt zich een fysiek loket op het INFOPLAZA op de begane grond. Hier vind je informatie over:

  • Europa in 12 lessen
  • De Europese Unie: wat ze is en wat ze doet
  • Brexit

Agenda

Commissie stelt transformatie van economie en samenleving van de EU voor om aan klimaatambities te voldoen.

De Europese Commissie heeft een pakket maatregelen vastgesteld om het EU-beleid inzake klimaat, energie, landgebruik, vervoer en belastingen zo af te stemmen dat de netto broeikasgassemissies tegen 2030 ten opzichte van het niveau van 1990 met minstens 55 % kunnen worden verlaagd.
 

Meer lezen?

Materialen over Europa

boeken, e-books en luisterboeken

Geert Mak Grote verwachtingen

Persoonlijk getinte schets van de ontwikkelingen op politiek en maatschappelijk gebied in Europa gedurende de laatste twee decennia.

Han Lörzing Thuis in Europa

Verslag van een tijdreis door de geschiedenis van het verenigd Europa sedert 1945, waarin wordt gepleit voor het behoud van de diversiteit in Europa.

Sonn Franken Dossier Europa

De wereld krijgt te maken met een virus. Overheden laten niets los en bedrijven met een duistere doelstelling deinzen nergens voor terug. Politici hanteren een dubbele agenda. In de samenhang leidt dit tot het tweede avontuur van Jean-Pierre, journalist...

Meer materialen over Europa

Europese Verhalenkoffer

Lesgeven over de Europese Unie? Leen dan bij ons de Europese verhalenkoffer.

De verhalenkoffer zit vol spannende voorleesverhalen met opdrachten en bijbehorende voorwerpen. Het is een educatief project van en over de Europese Unie en bevat lesmateriaal voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. De koffer is net aangepast aan de huidige lesmethodes in het primair onderwijs.

In de koffer vind je een usb-stick waarmee je de verhalen op het digitale schoolbord kunt vertonen. Maar ook zonder de usb-stick kun je aan de slag met de online versie van de koffer.

Wil je gebruik maken van de Europese verhalenkoffer? Vraag hem dan gratis aan via de Onderwijsbibliotheekdienst (OBD).

EU Bookshop

Vind je op het INFOPLAZA niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens bij de EU Bookshop. Een online boekwinkel, bibliotheek en archief met 100.000 boeken en 190.000 pdf’s, e-books, cd roms, dvd’s, enz. in meer dan 50 talen.

De meeste boeken in de Bookshop zijn uitgaven van EU-instellingen zoals de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Raad voor de EU, EU-agentschappen en andere organen.

De website opent in het Engels, maar je kunt de taal van je keuze instellen.

 

EU Bookshop


Informatie en contact