PressReader

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland heeft een abonnement op PressReader. Deze app biedt gratis en onbeperkt toegang tot ruim 2.933 kranten en 2.225 tijdschriften uit meer dan 100 landen in meer dan 55 talen. Gratis in de ZB, als app te gebruiken op je tablet of smartphone en online op de PressReader-computers. Elke dag kun je de nieuwste krant of tijdschrift downloaden en later thuis of onderweg lezen.

Hieronder bevinden zich kranten zoals Washington Post, Wall Street Journal, The Daily Telegraph, International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt, De Standaard en ook de NRC en Telegraaf. Je kunt de meest recente edities lezen. De databank bevat ook een archief van kranten tot 90 dagen terug. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak.

PressReader op publiekspc's in de ZB
ZB biedt PressReader aan in het Leescafé en op de eerste verdieping. 

PressReader app (versie 5)
PressReader app is gratis te downloaden bij:

iTunes App store (Apple)
Google Play Store (Android)
Windows App Store (Microsoft)
Blackberry World

Je kunt de mobiele app installeren op je smartphone of tablet. Via de app kun je kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen. Je kan onbeperkt van deze service gebruik maken. Het enige dat je daarvoor moet doen, is één keer in de week PressReader gebruiken in de ZB. Dat kan via onze WiFi op je tablet of smartphone of met je PressReader account op een publiekspc.

Hoe werkt het?

  • Maak verbinding met het WiFi-netwerk in de ZB (Bibliotheek-bezoekers)
  • Download de PressReader app uit jouw app store
  • Open PressReader, kies een titel en start met lezen!

Account
Alleen in de ZB bestaat de mogelijkheid om met weinig gegevens (e-mailadres, wachtwoord, voornaam en achternaam) een account aan te maken. Maak je thuis een account aan, dan worden meer gegevens gevraagd, zoals een creditcardnummer. Na het activeren van je account in de ZB heb je 7 dagen lang toegang tot alle publicaties. Om deze 7 dagen te verlengen moet je de ZB weer bezoeken en PressReader gebruiken.

Voor wie
PressReader is interessant voor anderstaligen, studenten, jongeren die onderzoek doen en actuele artikelen zoeken en veellezers van kranten. Zij kunnen nu gemakkelijk de gewenste en beschikbare kranten in de Bibliotheek downloaden en 'meenemen' naar huis.

Zoeken kan op titel, taal, land of trefwoord. Bij veel buitenlandse kranten maken extra moderne digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Zo kunnen artikelen vertaald, beluisterd of gedeeld worden en is bloggen mogelijk. Artikelen kun je delen, voor laten lezen, kopiëren en printen.

Ook voor niet-leden
PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft je géén lid van de Bibliotheek te zijn.

PressReader op de laptop
PressReader kun je ook op je laptop raadplegen. Ga dan naar de website van PressReader. Ook voor de laptop geldt, dat zodra je contact hebt gemaakt met het WiFi-netwerk van ZB, je thuis 7 dagen lang kranten en tijdschriften kunt downloaden.