Picarta

Wil je verder zoeken naar informatie buiten de vier muren van je eigen bibliotheek? Met PiCarta reiken de zoekmogelijkheden verder dan voorheen. Het systeem raadpleegt met één zoekactie meerdere bestanden zoals de Nederlandse Centrale Catalogus en Online Contents.

PiCarta bevat alle publicaties en materialen die in meer dan vierhonderd Nederlandse bibliotheken aanwezig zijn. Naast boeken en tijdschriften zijn onder meer ook internetsites, bladmuziek, cartografische materialen, geluidsdragers en audiovisueel materiaal te vinden.

Hoe werkt Picarta?

Van de artikelen worden bibliografische beschrijvingen gegeven. Dit betekent dat je met behulp van PiCarta ziet waar en waarin het gezochte item zich bevindt. Bijvoorbeeld: in welk tijdschrift staat dat ene artikel en in welke bibliotheek is het te vinden? Voor één euro vijftig kun je een boek aanvragen. Binnen een week ligt jouw aanvraag in de dichtstbijzijnde bibliotheek.

Opheffing IBL-accounts (Picarta eindgebruikersdiensten)

Vraag je wel eens boeken of andere materialen aan bij universiteitsbibliotheken of de Koninklijke Bibliotheek (KB), dan verandert binnenkort het aanvraagproces.

Per 10 december 2018 kun je niet meer met een eigen IBL-account materialen aanvragen bij universiteitsbibliotheken of bij de KB. De universiteitsbibliotheken en de KB gaan namelijk over op een ander internationaal systeem voor Interbibliothecair Leenverkeer. Ook hbo-instellingen en wetenschappelijke instituten gaan de komende maanden het andere IBL-systeem gebruiken.