Bestsellers

Bestsellers

Een bestseller is een boek dat volop in de belangstelling staat en wordt besproken in televisieprogramma’s en boekenbijlages van dagbladen en opinieweekbladen.

Bijzondere uitleenvoorwaarden
De bestsellers staan 13 weken voor je gereed. Je vindt ze op de begane grond van de ZB. De uitleentermijn is vastgesteld op één week en daardoor rouleren ze snel. Het leengeld bedraagt € 1,25 per week. Het is niet mogelijk een bestseller te reserveren of aan te vragen vanuit een andere bibliotheek.

Geen nieuwe titels van 8 januari 2021

A B C

 • Daglicht

  David Baldacci

  FBI-agente Atlee Pine komt 30 jaar na de ontvoering van haar toen 6-jarige tweelingzusje op het spoor van de vermoedelijke dader en ze krijgt vrij om samen met een oude vriend dit spoor na te trekken.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Daglicht

 • De laatste vlucht

  Julie Clark

  Als twee vrouwen, die beiden moeilijke omstandigheden willen ontvluchten, elkaar bij toeval op het vliegveld ontmoeten, besluiten ze van ticket te ruilen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De laatste vlucht

 • Een gewaarschuwd man

  Michael Connelly

  Onderzoeksjournalist Jack McEvoy zou een meisje hebben vermoord. Met een ex-vriendin die FBI-agent is, gaat hij zijn onschuld bewijzen en ze komen een laboratorium op het spoor dat DNA doorverkoopt op het dark web.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een gewaarschuwd man

D E F

 • Het mysterie van kamer 622

  Joël Dicker

  De schrijver onderzoekt een moord die lang geleden is gepleegd in het hotel waar hij verblijft.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het mysterie van kamer 622

 • De engelen van Elisabeth

  Els Florijn

  Als in 1890 een jonge vrouw wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen maar bewijs daarvoor ontbreekt, wordt ze krankzinnig verklaard en tot een gesticht veroordeeld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De engelen van Elisabeth

 • De gastenlijst

  Lucy Foley

  Als een jong, succesvol stel op een bijna onbewoond eiland gaat trouwen, lijken de gasten en het bruidspaar het naar hun zin te hebben, maar er dreigen geheimen naar buiten te komen die de bruidegom niet bekend wil hebben.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De gastenlijst

 • Een zondagskind

  Tana French

  Een aan geheugenverlies lijdende, van een overval herstellende jongeman gaat samen met zijn vriendin naar het familiehuis om voor een zieke oom te zorgen. De vondst van een mensenschedel in een boomstam in de tuin haalt zijn leven nog meer overhoop.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een zondagskind

G H I

 • De moeder van Frankenstein

  Almudena Grandes

  Een jonge psychiater komt in 1954 vanuit Zwitserland werken in een psychiatrische inrichting in Spanje, waar geen plaats is voor zijn progressieve ideeën over zijn vak.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De moeder van Frankenstein

 • Een tijd voor genade

  John Grisham

  Advocaat Jake Brigance wordt aangewezen om de verdediging op zich te nemen van de 16-jarige Drew die de populaire lokale hulpsheriff heeft doodgeschoten om zijn moeder en zus te beschermen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een tijd voor genade

 • Opgewekt naar de eindstreep

  Hendrik Groen

  Met de nodige zelfspot bespreekt de 90-jarige Hendrik Groen, bewoner van een verzorgingshuis in Bergen aan Zee, de gebeurtenissen in zijn kleiner wordende wereld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Opgewekt naar de eindstreep

 • Het kille oog van de hemel

  Christine Dwyer Hickey

  Als een 75-jarige gepensioneerde advocaat uit Dublin door een beroerte wordt getroffen, komen herinneringen aan verschillende episoden uit zijn leven naar boven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het kille oog van de hemel

 • Wacht maar af

  Loes den Hollander

  Als een jonge vrouw vijf weken na een zware hersenoperatie weer bij haar positieven komt, blijkt er heel veel veranderd te zijn in haar leven.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wacht maar af

J K L

 • Het glanzend zwart van mosselen

  Oek de Jong

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het glanzend zwart van mosselen

 • Spiegelman

  Lars Kepler

  Vijf jaar na haar verdwijning wordt een 16-jarig Zweeds meisje, kort daarvoor vermoord, aangetroffen op een kinderspeelplaats; waar zij die vijf jaar is geweest is een raadsel..

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Spiegelman

 • Tijd om opnieuw te beginnen

  Carmen Korn

  De lotgevallen van vier vriendinnen tussen 1949 en 1969 in Hamburg.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Tijd om opnieuw te beginnen

 • Han

  Min Jin Lee

  De oudste dochter van een naar Amerika gevlucht Koreaans arbeidersgezin, die daar afstudeert aan de universiteit van Princeton, worstelt met de verschillen tussen haar moderne leven en de tradities van haar ouders.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Han

 • Toevluchtsoord

  Jérôme Loubry

  Kort nadat Sandrine, een jonge Franse journaliste, in 1986 afreist naar een eilandje waar haar grootmoeder is overleden, wordt ze zwaar getraumatiseerd en onder het bloed op het strand aangetroffen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Toevluchtsoord

M N O

 • De schaduwvriend

  Alex North

  Een man keert 25 jaar na de moord op een klasgenoot terug naar zijn geboorteplaats en ontdekt dat hij niet kan blijven vluchten voor zijn verleden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De schaduwvriend

 • Een beloofd land

  Barack Obama

  Eerste deel van de memoires van de Democratische politicus (1961), de eerste zwarte president van de Verenigde Staten (2009-2017).

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een beloofd land

P Q R S T U

 • De villa

  Brendan Dubois, James Patterson

  Een team van vier doorgewinterde militairen doodt in een onbarmhartige raid zeven personen in een vervallen huis, onder wie een baby; als ze worden gepakt, weigeren ze te praten en lijken in de val gelokt te zijn.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De villa

 • Familiediner

  Linda van Rijn

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Familiediner

 • Mijn lieve gunsteling

  Marieke Lucas Rijneveld

  Een veearts is seksueel geobsedeerd door een getroebleerd jongensmeisje dat juist aan het begin van haar puberteit staat.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn lieve gunsteling

 • Tel tot tien

  Karen Rose

  De dader van een reeks heftige branden lijkt uit op wraak en vernietiging. Voor brandweerman Reed en zijn geliefde rechercheur Mia Mitchell wordt het persoonlijk, zij kennen veel van de slachtoffers.

  Luisterboek (digitaal)

  Bekijk details van Tel tot tien

 • Exile

  James Swallow

  Ex-MI6 agent Marc Dane vermoedt dat een Servische bende een atoomwapen heeft, maar krijgt alleen tegenwerking van zijn superieuren bij Europol.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Exile

V W X Y Z

 • Een voor een

  Ruth Ware

  Als een groep aandeelhouders van een Brits bedrijf dat een populaire muziek-app heeft ontwikkeld, bij elkaar komt in een Frans skidorp, wordt de een na de ander vermoord.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een voor een

 • Furore

  Christiaan Weijts

  In 2056 onderzoekt een kunsthistoricus het waargebeurde verhaal van een ontmoeting tussen Picasso en de Nederlandse Tom Schilpenoort in het kustdorp Schoorl.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Furore

 • In het niets

  Christian White

  Als een fotografe in het Australische Melbourne wordt aangesproken een Amerikaan die beweert dat zij zijn zus is die 28 jaar eerder is gekidnapt, staat haar leven op zijn kop.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van In het niets

Hoe en wat van bestsellers

Wekelijks bekijkt een bibliotheekmedewerker welke boeken in aanmerking komen om op de bestsellerslijst geplaatst te worden. De bestseller is binnen enkele dagen klaar voor gebruik.

Na een periode van 13 weken wordt een bestseller beschouwd als een gewoon boek. Vanaf dat moment kun je een exemplaar reserveren in onze catalogus.