Bestsellers Middelburg

Bestsellers ZB Middelburg

Een bestseller is een boek dat volop in de belangstelling staat en wordt besproken in televisieprogramma’s en boekenbijlages van dagbladen en opinieweekbladen.

Bijzondere uitleenvoorwaarden
De bestsellers staan 6 weken voor je gereed. Je vindt ze op de begane grond van de ZB. De uitleentermijn is vastgesteld op één week en daardoor rouleren ze snel. Het leengeld bedraagt € 1,25 per week. Het is niet mogelijk een bestseller te reserveren of aan te vragen vanuit een andere bibliotheek.

Nieuwe titels van 24 maart 2023

A B

 • Lucy Adlington De kleermaaksters van Auschwitz

  Waargebeurd verhaal over vijfentwintig Joodse vrouwen die om te overleven kleding moesten naaien voor de nazi's in het concentratiekamp Auschwitz. Met illustraties, foto’s en portretten.

  Gedrukt boek

 • Elina Backman Als het spoor doodloopt

  Een Finse rechercheur en zijn team onderzoeken de verdwijning van twee jonge documentairemakers; een voormalig journaliste maakt een podcast over de zaak.

  Gedrukt boek

 • Catherine Bardon De ontwortelden

  In de jaren dertig slaan vanwege het antismisme in Wenen twee geliefden op de vlucht naar de Dominicaanse Republiek en proberen daar opnieuw te wortelen.

  Gedrukt boek

 • Sam Bettens Ik ben

  Sam Bettens, tegenwoordig optredend met de band Rex Rebel en K’s Choice, heeft zijn eigen leven lang al onderzocht wie hij was en hoe hij daarin gevormd is: rockster, transman, vader, stiefvader, een (inmiddels) Amerikaan en brandweerman.

  Gedrukt boek

 • De vluchtelingenrepubliek

  Overzicht van de belangrijkste historische vluchtelingenstromingen naar en uit Nederland van de afgelopen vijf eeuwen, met aandacht voor de effecten van gedwongen migratie op ideeën over veiligheid, welvaart, gastvrijheid en nationale identiteit.

  Gedrukt boek

 • Alex Boogers Wij zijn van diamant

  Als een jongeman na de dood van zijn broer in Seattle een notitieboek van zijn opa in handen krijgt, ontdekt hij dat het tragische lot van zijn broer onontkoombaar was.

  Gedrukt boek

 • Shelley Burr In de schaduw

  Een privédetective haalt de zus van een meisje dat negentien jaar geleden verdween over om toestemming te geven om de zaak te heropenen.

  Gedrukt boek

C D E F

G H I

J K L

 • Ian Kershaw Persoonlijkheid en macht

  Onderzoek naar de relatie tussen macht en persoonlijkheid aan de hand van belangrijke Europese leiders uit de 20e eeuw en recente geschiedenis.

  Gedrukt boek

 • Cecilia Klang De comeback van Tommy Roos

  Een voormalig rockster van middelbare leeftijd ligt in een scheiding en dreigt zijn fabrieksbaan kwijt te raken. Zijn beste vriend en een operazangeres helpen hem verder op weg.

  Gedrukt boek

 • Camilla Läckberg Koekoeksjong

  Politieman Patrik Hedström en zijn collega's storten zich op twee zaken: een beroemde fotograaf die dood aangetroffen is en een aanval op een Nobelprijswinnaar, terwijl zijn vrouw, Erica Falck, zich verdiept in een cold case uit de jaren tachtig: de moord op een transgender vrouw.

  Gedrukt boek

 • Koert Lindijer Een wolkenkrabber op de savanne

  Verslag over het correspondentschap van de auteur vanuit onder andere Kenia en Rwanda, vanaf begin jaren tachtig.

  Gedrukt boek

M N O

P Q R S T U

V W X Y Z

 • Silvia Vasquez-Lavado In de schaduw van de berg

  Memoires van de bergbeklimmer en vrouwenrechtenactivist (1974), met speciale aandacht voor haar beklimming van Mount Everest.

  Gedrukt boek

 • Peter Heerschop, Viggo Waas Infarct

  Persoonlijk verslag van de Nederlandse cabaretier en acteur Viggo Waas (1962) over het herseninfarct dat hij in 2021 kreeg en de maanden daarna, met tegenstukken van zijn beste vriend Peter Heerschop (1960).

  Gedrukt boek

 • Gijs Wilbrink De beesten

  Een jongen groeit op in de Achterhoek als jongste telg van de beruchtste familie van de streek. Als hij jaren later plotseling verdwijnt, komt zijn dochter terug naar haar geboortegrond om hem te zoeken.

  Gedrukt boek

 • Andrea Wulf Rebelse genieën

  Historische beschouwing van hoe een groep Duitse intellectuelen, onder wie Hegel en Goethe, aan het eind van de achttiende eeuw een revolutie van de geest teweegbrachten met hun gedachtegoed over het individu als het centrum van de wereld, vrijheid en zelfbeschikking.

  Gedrukt boek

Hoe en wat van bestsellers

Wekelijks bekijkt een bibliotheekmedewerker welke boeken in aanmerking komen om op de bestsellerslijst geplaatst te worden. De bestseller is binnen enkele dagen klaar voor gebruik.

Na een periode van 6 weken wordt een bestseller beschouwd als een gewoon boek. Vanaf dat moment kun je een exemplaar reserveren in onze catalogus.