Jeugd & Jongeren

Hier vind je alles wat de Bibliotheek voor jou heeft.
Wil je lekker wegdromen in een boek? Of zoek je naar informatie over een onderwerp?
Klik op je leeftijd en zoek in alles wat we voor je hebben.

De leukste luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. Luister naar de leukste  boeken, waar en wanneer je maar wilt.

BoekStart

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - versterkt de band met je baby. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Zeeuwse Bibliotheken-app

De Zeeuwse Bibliotheken hebben een eigen app. Hiermee kun je zoeken in de catalogus, boeken reserveren en verlengen en nog veel meer.

Passend Lezen

Speciaal voor kinderen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Digitale bronnen

ZB biedt ook toegang tot digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedie├źn. Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Ben je lid van een Bibliotheek? Dan kun je deze informatie ook thuis of elders gebruiken. 

Klokhuis Meet Up

Op 15 september was er weer een Klokhuis Meet Up; een ZB-productie in samenwerking met NTR. Alle kinderen uit groepen zeven of acht in Nederland thuis of op school konden meedoen aan de interactieve livestream vanuit de ZB in Middelburg.

Contact

E-mail: educatie@dezb.nl