Jeugd & Jongeren

Hier vind je alles wat de Bibliotheek voor jou heeft.
Wil je lekker wegdromen in een boek? Of zoek je naar informatie over een onderwerp?
Klik op je leeftijd en zoek in alles wat we voor je hebben.

De leukste luisterboeken

Weet je dat je ook naar veel boeken kunt luisteren? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone. Luister naar de leukste  boeken, waar en wanneer je maar wilt.

BoekStart


Samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

Zeeuwse Bibliotheken-app

 


De Zeeuwse Bibliotheken hebben een eigen app. Hiermee kun je zoeken in de catalogus, boeken reserveren en verlengen en nog veel meer.

Passend Lezen

 

Speciaal voor kinderen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen.

Digitale bronnen

ZB biedt ook toegang tot digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedie├źn. Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Ben je lid van een Bibliotheek? Dan kun je deze informatie ook thuis of elders gebruiken. 

Contact

E-mail: educatie@dezb.nl