Kinderboekenweek 2022

Ga je mee op avontuur?

Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022.

Gi-Ga-Groene speurtocht in de ZB

Beleef een avontuurlijk parcours en ontdek op 9 manieren records van de natuur. Alle boeken in de bibliotheek bieden je een onuitputtelijke bron van informatie waarin je van alles kunt ontdekken over de natuur. En dat met droge voeten in de Bieb! De stickerspeurtocht kan tijdens openingstijden in de ZB in Middelburg en Vlissingen. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.


Activiteiten in ZB

Gi-ga-groen strandjutten

Zaterdag 15 oktober, 13.30 - 15.00 uur, ZB Vlissingen

Ben jij 8 jaar of ouder en lijkt het je leuk om eens met een strandjutter op pad te gaan? Geef je dan op voor deze activiteit tijdens de Kinderboekenweek. Lekker struinen met de Jutter langs het strand van Vlissingen. Een strandjutter van Verlos de Zee geeft uitleg.

Meer informatie

Biebrecordboek voor schoolklassen

Tijdens de Kinderboekenweek organiseren we voor schoolklassen in de ZB weer een leuk programma: Biebrecordboek van de natuur.
Met dit programma gaan kinderen van 6-12 jaar op onderzoek in de natuur. Met hun eigen ‘Biebrecordboek van de natuur’ in de hand beleven ze een avontuurlijk parcours waarin op negen manieren records in de natuur aan bod komen.

Meer informatie

Verhalenkoffer

Tijdens de verhalenkoffer kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar lekker genieten van een mooi verhaal en (en meer). Kom je ook luisteren?

 

Meer informatie

Kleurplaat

De kleurplaat staat in het teken van het Kinderboekenweekthema: Gi-ga-groen!

Download hier

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar