• Cursus van de maand oktober: Beter leren veranderen

  Veranderen vraagt veel van ons. Vaak schrikken we terug en denken we alleen aan alles wat we kunnen verliezen. En dat is zonde. Deze cursus nodigt je uit om zelf stappen te maken zodat veranderen aangenaam wordt.

 • Thema: voeding

  Het boek 'Je bent wat je leest' staat in het middelpunt tijdens Nederland Leest (1 t/m 30 november 2018). Vanaf 1 november, 10.00 uur kunnen bibliotheekleden dit boek gratis afhalen in de ZB.

 • Overzicht

  Bekijk ons overzicht met de nieuwste bestsellers. Het lenen van een bestseller kost €1,25 per week. 

Reserveren en verlengen

Vanuit huis kun je heel eenvoudig materialen uit de collectie Zeeuwse Bibliotheken reserveren en verlengen. Via onze catalogus kun je ook materialen buiten Zeeland aanvragen. Met je Bibliotheekpas kun je de materialen die je thuis hebt verlengen.

Nieuws

 1. Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2018

  Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 70 boeken ingezonden. De jury heeft uit de longlist nu een shortlist samengesteld.

  10 oktober 2018

  Bekijk details van Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2018

 2. ‘AVG-proof’ je gereserveerde boek ophalen

  In verband met de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) privacywetgeving mogen we als Bibliotheek de gereserveerde boeken niet meer op achternaam van de Bibliotheekleden in de kast zetten.

  26 september 2018

  Bekijk details van ‘AVG-proof’ je gereserveerde boek ophalen

 3. Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2018

  Voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) zijn dit jaar 70 boeken ingezonden. De jury van de ZBP stelde een longlist van elf titels samen, die zaterdag 8 september bekend werd gemaakt door jurysecretaris en organisator...

  8 september 2018

  Bekijk details van Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2018

 4. ZB| Bibliotheek Vlissingen viert 1-jarig bestaan

  Op zaterdag 8 september viert ZB| Bibliotheek Vlissingen haar eerste jubileum. Precies een jaar na de opening worden klanten getrakteerd op koffie en gebak tijdens een literaire talkshow van schrijver...

  31 augustus 2018

  Bekijk details van ZB| Bibliotheek Vlissingen viert 1-jarig bestaan

 5. RTV Rijnmond op bezoek in de ZB

  Op zaterdag 28 juli van 08.00 tot 09.00 kun je live luisteren via internet op www.rijnmond.nl naar een interview met Jet Manhro en Nellie Oosthoek in de ZB.

  26 juli 2018

  Bekijk details van RTV Rijnmond op bezoek in de ZB

 6. Oudste krant van Zeeland in Krantenbank Zeeland

  De tot op heden oudst bekende Zeeuwse krant is onlangs opgedoken: de Zeelantsche en Haechsche Post-Tijdinghe van 27 augustus 1666. De krant is daarmee bijna honderd jaar ouder dan de oudste Middelburgsche...

  23 juli 2018

  Bekijk details van Oudste krant van Zeeland in Krantenbank Zeeland

 7. Jacob Cats 400 jaar dichterschap

  In 2018 is het 400 jaar geleden dat de zeventiende-eeuwse Zeeuwse dichter en staatsman Jacob Cats debuteerde met Sinne- en Minnebeelden, het beroemde emblemataboek. Deze eerste druk uit 1618 bevindt zich...

  28 juni 2018

  Bekijk details van Jacob Cats 400 jaar dichterschap

 8. Vanaf 1 juli gaat de VakantieBieb weer open!

  Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer: hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De app is gratis te downloaden. Ook als je geen lid...

  27 juni 2018

  Bekijk details van Vanaf 1 juli gaat de VakantieBieb weer open!

 9. De Voorleeshoek

  De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De filmpjes zijn een combinatie van het verhaal met prenten en muziek.

  12 juni 2018

  Bekijk details van De Voorleeshoek

Meer nieuws

Openingstijden vandaag

ZB Middelburg
13:00 - 20:00
ZB Oost-Souburg
gesloten
ZB Vlissingen
10:00 - 22:00

Korting met je Biebpas

Met je Bibliotheekpas kun je korting krijgen op activiteiten, cursussen en workshops van de Zeeuwse Bibliotheken en/of samenwerkingspartners.

ZB-app

Regel al je biebzaken met de Zeeuwse Bibliotheken-app!

Digitale Bibliotheek