Back to school

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Back to school! Het is tijd om weer aan de slag te gaan en hier helpen we je graag bij. Van handige links naar de uittrekselbank of online skills tot een gratis lidmaatschap bij de ZB!

Lifehacks voor op school

Digitale bronnen

Moet je een werkstuk maken of iets presenteren? Bij de ZB vind je een schat aan digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedieën. Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Ben je lid van een Bibliotheek? Dan kun je deze informatie ook thuis of onderweg bekijken. Handig!

Digitale bronnen voor jeugd en jongeren

Lezen voor de lijst

Moet je dit schooljaar boeken lezen voor je leeslijst? Bij de Jeugdbibliotheek vind je een lijst met alle boeken die in aanmerking komen. Je kunt zoeken op niveau, genre en onderwerp, dus je vindt altijd wel een boek dat bij je past.

Vind een boek voor school

Samen aan school werken

Wil je samen leren voor een proefwerk? Of moet je met een groepje aan een project werken? Kom gezellig naar de ZB! Er zijn genoeg werkplekken, computers en boeken. En je kunt af en toe een coffebreak nemen in het Leescafé. 

Een gratis Jeugdpas tot je 18e!

Online en in de ZB gratis boeken, e-books én luisterboeken lenen. Je leent 10 stuks per 3 weken en je krijgt toegang tot heel veel extra's.

Uittrekselbank

Krijg je stress van die leeslijst en kan je wel wat hulp gebruiken? De Uittrekselbank heeft samenvattingen van bekende jeugdboeken en literatuur. Met de achtergrondinformatie krijg je extra inzicht in het boek. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Log in bij de Uittrekselbank

Studenten op mbo, hbo en universiteiten

De Bibliotheek is een belangrijke bron van informatie voor je studie. En last but not least, een prima studieplek.

Informatie voor studenten

Genomineerden

Beste boek voor jongeren 2023