Kinderboekenweek 2020

30 september 2020 t/m 11 oktober 2020 | ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen

Het thema dit jaar is ‘En toen?’ Dus we duiken de geschiedenis in!

Van prehistorie tot aan de riddertijd en van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog. Alles komt voorbij tijdens de activiteiten in de Bibliotheek én online.

We gaan natuurlijk ook lekker veel lezen! Geniet tijdens de Kinderboekenweek van de prachtigste boeken die de geschiedenis tot leven brengen. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Arend van Dam (rechts op de foto), bekend van De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Speciaal voor deze Kinderboekenweek schreef hij het boek De Diamant van Banjarmasin, vol verhalen over de geschiedenis van Nederland.

Het prentenboek, dat speciaal voor deze boekenweek is gemaakt, is van Mylo Freeman. Je kent haar misschien al wel van haar boeken over Prinsesje Arabella. Haar nieuwe prentenboek Tweeling gaat over Robbie en Roef die gek zijn op ridders.

Tijdreizen & stickerspeurtocht

Ga tijdens de Kinderboekenweek terug in de tijd, je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

De bibliotheek brengt geschiedenis voor kinderen van 6 t/m 12 jaar tot leven met het doe-boekje ‘Tijdreizen’. Dit staat vol met leuke opdrachten en het spel 'Teletrotters & Temponauten'. En kinderen vanaf 8 jaar kunnen op stickerspeurtocht!

‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken die het thema geschiedenis hebben. Dit boekje bevat ook het spel 'Teletrotters & temponauten’, waarbij kinderen op expeditie gaan door de geschiedenis en ontdekken in welke tijd ze zich thuisvoelen.

De stickerspeurtocht hoort bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling. Kinderen gaan aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Vraag ernaar bij de balie

Kinderboekenweek & Wetenschapsdag

Online Wetenschapsdag 2020

Onze Wetenschapsdag valt zoals altijd midden in de Kinderboekenweek die van 30 september t/m 11 oktober duurt. Het thema is: En toen? We sluiten met twee wetenschapsworkshops aan bij dit thema: ‘Superstructuren’ en ‘Eenvoudige machines’.