De Verhalenkoffer

29 januari 2020, van 15:00 tot 15:45 | ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij de verhalenkoffer genieten kinderen van 4 tot 8 jaar iedere maand van een verhaal (en meer).

Voorlezen

Voorlezen geeft kinderen een gevoel van gezelligheid.
Daarnaast is het ook belangrijk voor hun taalontwikkeling. Dat geldt zowel voor jonge, als voor oudere kinderen. Naast realistische verhalen zijn er ook prachtige fantasieverhalen voor kinderen. Die stimuleren de fantasie en bieden kinderen de mogelijkheid los te komen van zichzelf.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang en er wordt dan ook voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: Moppereend.
Moppereend is mopperig en de andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gemopper van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog! Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Na het voorlezen praten de kinderen over gevoelens aan de hand van de emoji’s. Kunnen zij de gezichtsuitdrukkingen nadoen en kunnen ze raden welk gevoel erbij hoort?
 

Wanneer

Elke laatste woensdagmiddag van de maand in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen van 15.00 tot 15.45 uur.

Aanmelden is niet nodig.