Peutertje Luister

26 juni 2019, van 10:15 tot 11:00 | ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen

Kosten: geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Peutertje Luister is een maandelijkse voorleesactiviteit voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Iedere maand staat er een ander thema centraal.

Samen lezen, spelen, zingen

Bij hele kleintjes is er nog geen sprake van alleen maar voorlezen. We gaan ook samen spelen, praten, zingen èn vooral plezier hebben met boeken!

Met Peutertje Luister wil de Bibliotheek ouders laten ervaren hoe leuk lezen met je kind kan zijn. Ouders leren hoe ze hun peuter beter kunnen betrekken bij het voorlezen. Ook ontdekken ze hoe ze met hun kind activiteiten kunnen ondernemen naar aanleiding van een boek, zoals: knutselen en zingen. Daarnaast biedt het ouders de gelegenheid om met elkaar te praten over hun kind. 

Tot slot krijgen ouders een prentenboek te leen. Om samen met de peuter thuis te lezen, plaatjes te kijken en erover te praten.

Woensdagochtend 26 juni wordt het verhaal verteld van Jules aan zee.

Jules is met papa, mama en Marie een dagje op het strand. Ze zitten in een rubberbootje dat papa door de zee trekt.
Maar dan worden ze achtervolgd door een grote meeuw, die hun koek wil hebben. Wat nu?
Gelukkig komt mama met de oplossing.

Het verhaal wordt volledig ondersteund met gebaren en er is veel ruimte voor interactie met de kinderen. De gastvoorlezers deze ochtend zijn werkzaam bij Kentalis, specialist op het gebied van spraak- en taalstoornissen.  

Waar en wanneer

Elke laatste woensdagmorgen van de maand in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 in Vlissingen van 10.15 tot 11.00 uur. 

Aanmelden is niet nodig.