Peutertje Luister

30 januari 2019, van 10:15 tot 11:00 | ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen

Kosten: geen

Peutertje Luister is een maandelijkse voorleesactiviteit voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Iedere maand staat er een ander thema centraal.

Samen lezen, spelen, zingen

Bij hele kleintjes is er nog geen sprake van alleen maar voorlezen. We gaan ook samen spelen, praten, zingen èn vooral plezier hebben met boeken!

Met Peutertje Luister wil de Bibliotheek ouders laten ervaren hoe leuk lezen met je kind kan zijn. Ouders leren hoe ze hun peuter beter kunnen betrekken bij het voorlezen. Ook ontdekken ze hoe ze met hun kind activiteiten kunnen ondernemen naar aanleiding van een boek, zoals: knutselen en zingen. Daarnaast biedt het ouders de gelegenheid om met elkaar te praten over hun kind. 

Tot slot krijgen ouders een prentenboek te leen. Om samen met de peuter thuis te lezen, plaatjes te kijken en erover te praten.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen staat woensdagochtend 30 januari het boek 'Het huis voor Harry' centraal, het Prentenboek van het Jaar!
En voorts ga je met je (klein) kind de Peuter en Kleuter quiz doen. Samen met je kind de boeken van de top 10 van De Nationale Voorleesdagen bekijken en het antwoord op de vraag bedenken. Ieder jaar weer een feestje voor groot en klein. Uit de deelnemers wordt straks een winnaar getrokken en die ontvangt het Prentenboek van het Jaar!

Update BoekStartapp
De app van BoekStart heeft een update gekregen, die je hier kan downloaden. Of, als je die al hebt, bekijk deze eens: vijf vertalingen van het Prentenboek van het Jaar in luisterversie

Alle informatie vind je bij De Nationale Voorleesdagen.

Waar en wanneer

Elke laatste woensdagmorgen van de maand in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 in Vlissingen van 10.15 tot 11.00 uur *

* met uitzondering van de schoolvakanties.

Aanmelden is niet nodig.