Belastingspreekuren in de Bibliotheek maart-april 2019

6 maart 2019 t/m 25 april 2019 | ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen

Kosten: geen

ZB helpt bij je belastingaangifte

Samenwerking ZB en Belastingdienst

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen in maart en april terecht in ZB| Bibliotheek Vlissingen. Op 6 data worden er belastingspreekuren georganiseerd. De hulp bij aangifte en aanvragen is bestemd voor particulieren, niet voor organisaties en bedrijven.

Data belastingspreekuren
De spreekuren vinden plaats op woensdagochtend 6 maart, donderdagavond 21 maart, vrijdagmiddag 29 maart, zaterdagochtend 6 april, woensdagmorgen 17 april en donderdagavond 25 april.
De helper bij het invullen werkt op afspraak, zodat je niet hoeft te wachten. Er wordt een half uur voor je gereserveerd.
In het aanmeldformulier wordt u gevraagd maximaal 3 voorkeuren op te geven voor een datum en tijdstip. Per e-mail of telefonisch verneemt u wanneer en hoe laat de definitieve afspraak is.
ALLE belastingspreekuren zijn inmiddels VOLGEBOEKT.

DigiD en machtiging
Voor het invullen van de belastingaangifte is een DigiD of machtigingscode (ook van jouw fiscaal partner) nodig. Heb je die niet:
DigiD: je vraagt minimaal een week voordat je het spreekuur bezoekt digitaal een DigiD aan via www.digid.nl/aanvragen;
Machtigingscode: bel met de Helpdesk Belastingdienst (088-1236555) en vraag een machtigingscode aan. De Helpdesk zal naar jouw adres, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) vragen en je vervolgens een machtigingscode toesturen in circa 5 werkdagen. Deze machtigingscode neem je samen met jouw BSN mee naar het belastingspreekuur.
Heb je in 2018 al een machtigingscode aangevraagd en gebruikt, dan krijg je in automatisch een nieuwe machtiging toegestuurd voor de aangifte van 2019.

Gratis computergebruik en printen voor belastingaangifte
Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek van 1 maart tot 1 mei gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte (via belastingspreekuur) en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Op 2 pc's in het internetcafé kan de belastingaangifte worden ingevuld en geprint.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ricardo Maas (0118-654406) of via het algemene nummer: 0118-654120