Start: cursus Digisterker januari 2019

16 januari 2019, van 10:00 tot 12:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Kosten: gratis

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leer je bij deze cursus?

Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.
De cursus is voor inwoners van Vlissingen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen.

Deelnemen

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Er is keuze uit twee cursusdagen: maandag- of donderdagochtend.
Aanmelden via het online formulier.

Wanneer?

Woensdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur op 16, 23, 30 januari en 6 februari 2019.

Informatie

Meer info is verkrijgbaar in ZB| Bibliotheek Vlissingen. Voor vragen zijn wij bereikbaar via cursusvlissingen@dezb.nl of 0118 - 654120.