UCR-studenten tonen werk in de ZB

6 december 2017 t/m 12 december 2017 | Plein, begane grond ZB

Kosten: geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Studenten die het vak Advanced Art & Design Practice volgen op University College Roosevelt exposeren hun werk van 6 t/m 12 december 2017 op het Plein (begane grond). Toegang is gratis en iedereen is welkom. Op woensdag 6 december zijn de studenten en hun docent van 13.00-16.30 uur aanwezig om hun werk toe te lichten.

Art & Design op UCR
Het Art & Design Practice programma is relatief nieuw op UCR. Het geeft studenten de mogelijkheid hun academische opleiding te combineren met praktische vakken in kunst en ontwerp. Dit is het eerste jaar dat studenten deze vakken op het hoogste niveau gevolgd hebben. Het programma kenmerkt zich door een hele open benadering van het concept ‘kunst’. Studenten uit verschillende studierichtingen volgen het vak, en brengen hun eigen kennis en inzichten naar de klas. In vorige jaren hebben studenten samengewerkt met de Four Freedom Awards en kunstenaar Marinus Boezem.

Ons Buiten
Dit jaar waren de studenten te gast bij camping Ons Buiten in Oostkapelle. Uitgangspunt was de spanning tussen recreatie en natuur. Hoe verhouden mensen zich tot de wereld om zich heen? Welke rol kan kunst spelen in het omgaan met de buitenruimte? Hoe kunnen we milieu- en omgevingsproblemen op een andere manier bekijken? De studenten zijn individueel aan de slag gegaan met deze vragen. De antwoorden waar de studenten mee zijn gekomen, variëren heel erg. Sommige studenten hebben concrete plannen voor herinrichting van de camping gemaakt, terwijl anderen hebben gekeken naar de esthetische kwaliteiten van de omgeving. De rode draad is dat ze de bekende wereld op een onbekende manier presenteren. De eindwerken variëren van video’s, podcasts en wandkleden tot een plan om meer menselijke mest te produceren in het bos om de grondkwaliteit te verbeteren.

Feestelijke opening
Op woensdag 6 december is de feestelijke opening van de tentoonstelling op het Plein. Studenten en de docent zullen aanwezig zijn van 13.00-16.30 uur om toelichting te geven op hun werk. Daarna is de expositie nog tot en met 12 december te zien.