Tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s

22 augustus 2020 t/m 5 september 2020 | Plein, ZB Middelburg

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Foto: ZB| Beeldbank Zeeland, recordnr. 59051

Van 22 augustus tot en met 5 september is de tentoonstelling, ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’ (Zeeuwse Canon), in het kader van 75 jaar vrijheid, te zien op het Plein van ZB in Middelburg.

De pop-up tentoonstelling met de regionale foto’s van de provincie Zeeland is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar bestaat vooral uit foto’s die hun zeggingskracht ontlenen aan de indringende verhalen die erachter schuil gaan. De foto’s zijn afkomstig uit verschillende beeldbanken en privécollectie. De selectie is gemaakt door een speciale projectgroep onder voorzitterschap van de commissaris van de Koning Han Polman.

Opening

Opening op vrijdag 21 augustus om 16.15 uur door gedeputeerde Anita Pijpelink.
Als u erbij wilt zijn, dan graag opgave via een e-mail naar secretariaat@dezb.nl. (max. 30 personen i.v.m. coronamaatregelen).  

Landelijke Canon

Vijf foto’s uit de Zeeuwse Canon maken deel uit van de landelijke Canon van 100 foto’s. De 50 foto’s uit deze tentoonstelling zijn ook te zien op de afzonderlijke provinciale sites op www.in100fotos.nl. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek getiteld De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s dat ook te leen is bij ZB.

Four Freedoms

Dit project komt voort uit het programma Four Freedoms door het jaar heen. De tentoonstelling is gemaakt op initiatief van het NIOD instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies en wordt financieel ondersteund door Provincie Zeeland en Europe Direct.