Philip Veurink: porTret

8 oktober 2018 t/m 5 november 2018 | Zeelandpaviljoen, 1e verdieping

Beeldend kunstenaar Philip Veurink exposeert een reeks kleine, verfijnde werken in het Zeelandpaviljoen. Het thema van deze reeks is portret, in acrylverf en collage (combinatie foto/acrylverf).

Portretten
In zijn portretten zoekt Veurink naar een schilderachtige, tere manier om het onderwerp puur als portret te behouden, met elk een eigen sfeer. Ieder doek staat op zichzelf en elke gelijkenis berust op toeval. In dunne lagen verf wordt het portret opgebouwd, net zolang tot het resultaat staat. Het schilderplezier staat hier voorop, kleine onvolkomenheden dragen bij aan de sfeer in het werk.

Collages
Over de collages, die ook het portret als thema hebben, zegt Veurink: “Een zoektocht naar het uit de context halen van de foto en deze een nieuwe betekenis geven”. Door de combinatie foto/schilderij krijgt de gefotografeerde figuur een andere betekenis. Het originele doel wordt vervangen door een nieuwe realiteit.

Over de kunstenaar
Philip Veurink woont en werkt in Middelburg. Na zijn opleiding aan de academie voor beeldende kunsten St. Joost heeft hij voortdurend gewerkt met diverse technieken. Hij heeft aan verschillende exposities deelgenomen. Recentelijk was zijn werk te zien in de expositie ‘Daar beweegt iets’ in Middelburg. Naast schilderen houdt hij zich ook bezig met andere disciplines zoals keramiek. Ook geeft hij cursussen tekenen/schilderen.