Zeeuwse Bibliobussen - ontmoetingsplaats in de krimpgemeentes

27 januari 2020 t/m 22 februari 2020 | Plein, ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een beeldreportage van Karin den Boer

De Biblioservicebus en de ColumBus
In Zeeland rijden twee Bibliobussen, de Biblioservicebus en de ColumBus. Naast het uitlenen van boeken bieden de bussen ook andere diensten aan. Beide bussen hebben een andere uitstraling en verschillende functies. De ColumBus is een innovatieve bus, speciaal ontwikkeld voor het onderwijs op de plattelandsscholen. In de Biblioservicebus is een geldautomaat en een servicepunt voor postpakketten en de OV-chipkaart.

Sociale functie
Met deze fotoreportage wil fotograaf Karin den Boer de sociale functie van de bussen laten zien. In de vaak afgelegen dorpen met weinig voorzieningen zijn de bussen ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. Overdag zijn het vaak de ouderen die elkaar hier ontmoeten en een praatje maken. De medewerkers van de bus hebben een luisterend oor voor grote en kleine verhalen. 

Over Karin den Boer
Karin den Boer verzorgt fotocursussen en fotowandelingen op locaties in Zeeland. Daarnaast maakt zij graag autonome fotoseries van onderwerpen die haar belangstelling hebben. Karin heeft de opleiding fotografisch vormgever op de fotovakschool gevolgd en aanvullende studies kunstgeschiedenis. Al meer dan 10 jaar inspireert ze kinderen en volwassenen door anders te leren kijken en fotograferen. Ze schrijft regelmatig een blog met fototips en fototentoonstellingen in Nederland en België. De schoonheid van het alledaagse op een bijzondere manier in beeld brengen is één van haar belangrijkste drijfveren.

Meer informatie:
Fotoatelier Karin den Boer
www.karindenboer.nl