Expositie Zwarte Uitvinders

1 oktober 2020 t/m 31 oktober 2020 | ZB Middelburg

Kosten: gratis

In de maand oktober staat Nederland in het teken van de Black Achievement Month (BAM). Ook in Zeeland. Een maand lang is er bij diverse Zeeuwse culturele en maatschappelijke organisaties ruimte voor personen van kleur en de rijkdom aan talenten en verhalen die er in de zwarte gemeenschap te vinden zijn.

In ZB is in dit kader de tentoonstelling ‘Zwarte Uitvinders’ te zien. Deze expositie van NiNsee laat zien hoe kan het ook anders, zwarte uitvinders en hun ontdekkingen. Wist je bijvoorbeeld dat het stoplicht en het maandverband zijn uitgevonden door Afro-Amerikanen ten tijde van de slavernij? Tijdens de tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter deze mannen en vrouwen en hun uitvindingen.

Rijkdom aan talenten en expertise
De Black Achievement Month is een Nederlands evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt in verschillende grote steden in het land. Sinds vorig jaar vinden ook in onze provincie diverse activiteiten plaats. Van exposities, voorstellingen en films tot educatieve projecten. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de BAM een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren.

De expositie ‘Zwarte Uitvinders’ is nog tot 24 oktober te bezichtigen. ZB organiseert in het kader van de Black Achievement Month nog meer activiteiten. Bekijk de agenda op fourfreedoms.nl.

De organisatie van de Black Achievement Month is in Zeeland in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van FOUR FREEDOMS Door Het Jaar Heen.