Expositie Trots op Zeeland

3 oktober 2020 t/m 24 oktober 2020 | ZB Middelburg

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Fotoportretten in het kader van de Black Achievement Month

Door middel van exposities, debatten, lezingen, literatuur, muziek en film geeft de Black Achievement Month aandacht aan bijzondere bijdragen van personen met Afrikaanse roots aan de Nederlandse samenleving.

Deze foto expositie is een samenwerking van Fotoclub Mik & Klik en Stichting Slavernijmonumenten Zeeland. Trots op Zeeland brengt een ode aan de kwaliteiten, veerkracht en expertise van de zwarte gemeenschap in onze provincie. Voor dit project hebben dertien fotografen van Fotoclub Mik & Klik in drie dagen twaalf Zeeuwen met Afrikaanse roots gefotografeerd. Conny den Heijer tekende hun persoonlijke verhalen op.

In deze foto expositie vindt u de foto’s en verhalen van: Leroy Grootfaam / Margaret Koster / Muriël Hoogerland / Candice Winter / Youssef Bouziani / Jules Bottse / Lucia Hamelink - Menig / Georgine Post - Agard / Virgil Pique / Clarissa Scheepstra - Silla / Angélique Duijndam

De expositie is nog tot 24 oktober in ZB te bezichtigen. ZB organiseert in het kader van de Black Achievement Month nog meer activiteiten. Bekijk de agenda op fourfreedoms.nl.

De organisatie van de Black Achievement Month is in Zeeland in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van FOUR FREEDOMS door het jaar heen.