Expositie Ons Zeeland

27 augustus 2018 t/m 22 september 2018 | Foyer, souterrain ZB

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 27 augustus t/m 24 september exposeren Lidie Knol-Nass, May Cox en Marina Pellegrino hun olieverfschilderijen in de ZB.

De exposanten

Lidie Knol-Nass is geboren in Zuid-Holland. In 1977 werd Zeeland haar thuis en werkte ze als verpleegkundige, docent en coach. Haar creativiteit uitte zich in zingen en later schilderen. Ze heeft vele jaren als zangeres in de huisband van jazzcafĂ© Desafinado gezongen. Na haar pensionering ontstond er meer ruimte voor het schilderen. Liefde voor de natuur, in alle opzichten, is wat haar inspireert.

May Cox is een geboren en getogen Limburger die zich in 1987 in Zeeland vestigde. Hij kwam hier wonen om te genieten van de Zeeuwse kust en de prachtige dorpjes. Na zijn pensioen is hij begonnen met schilderen. Al het moois van 'zijn' Zeeland zet hij op doek in olieverf.

Marina Pellegrino is geboren in Zeeuws-Vlaanderen en opgegroeid aan zee. De zee heeft altijd een belangrijke rol in haar leven gespeeld, zo ook in haar werk. Ze schildert met olieverf, het liefst 'en plein air', aan de kust. Bij mooi weer, storm en bij regen. Door haar manier van werken, het direct neerzetten met paletmes en kwast, geeft zij haar expressieve schilderijen een diepe emotie mee. De emotie van de zee, altijd anders, steeds in beweging.

Afbeelding: Domburg, Carmen Sylva door Marina Pellegrino.