Workshops Kinderboekenweek

4 oktober 2017, van 15:00 tot 16:30 | Guushuus, begane grond (Workshop 1) en Foyer (Workshop 2)

Kosten: geen

Op woensdag 4 oktober worden er in ZB twee workshops aangeboden voor kinderen tussen 6-12 jaar en hun ouders. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'Gruwelijk eng'.

Workshop 1: Maak van een oud boek een griezelboek!

Geef een afgeschreven boek een nieuw en opwindend leven! Verander ze met schaar, lijm, boormachine, bouten en moeren in iets anders. Een griezelboek dat nooit opengemaakt mag worden, of een robot die eigenhandig alles sloopt. Je mag ook zelf dingen meebrengen, zoals wieltjes, kettingen, sloten enz. Een griezelig leuke workshop, waarbij de hulp van ouders welkom is.

Voor kinderen van 9-12 jaar
Tijd: 15.00-16.30 uur
Plaats: Guushuus, begane grond
O.l.v. Lucy de Graaf
(Maximaal 12 deelnemers)

Workshop 2: Grote griezels gaan de bieb bevolken!

We gaan griezels maken van karton en papier, heel groot en heel eng! Kom je ook?

Voor kinderen van 6-9 jaar
Tijd: 15.00 - 16.30 uur
Plaats: Foyer
O.l.v. Ollo Feenstra
(Maximaal 15 deelnemers)

De kunstwerken worden tijdens de Kinderboekenweek t/m 14 oktober in ZB geëxposeerd! Daarna kunnen de kinderen hun kunstwerk ophalen.

Meer activiteiten in het kader van de Kinderboekenweek 2017

Woensdagochtend 4 oktober: Schrijversbezoek Marcel van Driel (besloten voor scholen)

Kids College op woensdagmiddag 4 oktober in het Betje Wolff Auditorium van ZB

Griezelig! Hoe schrijf je een (gruwelijk spannend) verhaal?
(Marcel van Driel, schrijver)
In het kader van de Kinderboekenweek, met als thema “Griezelen”, komt schrijver Marcel van Driel op bezoek. Marcel van Driel verzon als kind al vreemde verhalen en zijn ouders vroegen zich soms af of hij van een andere planeet kwam. Sinds 2002 is hij schrijver, en hij heeft nu al meer dan veertig boeken op zijn naam. Hij is onder andere bekend van de superspannende Superhelden.nl serie. Hij vertelt tijdens dit college over hoe zijn boeken tot stand zijn gekomen, hij gaat ook in op hoe verhalen ontstaan, welke technieken schrijvers gebruiken om verhalen gruwelijk spannend te maken en praat met jullie over hoe technologie onze nabije toekomst gaat veranderen.

De Kids Colleges vinden plaats in het Betje Wolff Auditorium van ZB en beginnen om 14:00. Deelname is gratis. Wij zorgen voor iets te drinken en iets lekkers tussendoor. Je moet je wel van tevoren aanmelden om aan een Kids College deel te kunnen nemen. Dit kan door een email te sturen met je voor- en achternaam, je groep, je school en naar welk Kids College je wilt komen naar: info@wkzeeland.nl.

Fablab Junior op woensdagmiddag 11 oktober in FabLab Zeeland van ZB

11 oktober organiseren we in het kader van de kinderboekenweek ook een FabLab Junior. In aansluiting op het Kids College gaan we een griezelboek ontwerpen en maken. 

Bedenk wie de gruwelijk enge superheld wordt van jouw griezelverhaal.
Meedoen?
Kosten: € 5.00 p.p. inclusief drankje en wat lekkers.
• Leeftijd: vanaf 8 jaar.
• Maximaal aantal deelnemers 8