Workshopdag Kunstbende Zeeland

8 februari 2019, van 18:30 tot 22:30 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Op deze workshopdag zijn in allerlei workshops te volgen op het gebied van theater, dans, fashion, taal, expo, muziek en film.

Alle workshops worden gegeven door professionele docenten en studenten aan een vakopleiding. Iedereen tussen de 12 en 19 jaar kan (gratis) meedoen, ook als je (nog) niet meedoet aan Kunstbende.

Het enige dat je hoeft te doen is je vóór 25 januari aan te melden via www.kunstbende.nl en de workshops te kiezen die jij wilt volgen. Bijvoorbeeld bandcoaching door Stefan Siwabessy (gitarist en bandleider Waylon), straatfotografie door Benjamin van der Spek (fotograaf met diverse prijzen op zijn naam), podiumpresentatie door Wendy Hoogendijk (presentatrice, zangeres en actrice) en nog véél meer.

Programma

Muzikanten kunnen een workshop Bandcoaching volgen van Stefan Siwabessy, bandleider en gitarist van Waylon, over alle ins en outs rond het spelen in een band. Wie vooral wat over de technische kant wil leren komt aan z’n trekken bij de workshop Podiumtechniek van Martijn Everts. Beide workshops worden aangeboden door Popaanzee, hét platform voor muzikanten in Zeeland. Zélf liedjes leren schrijven kan bij de workshop Songwriting van Femke Bun en ook aan DJ’s wordt gedacht, want DJ Vindictiv geeft een workshop voor degenen zich verder willen ontwikkelen als DJ.

Wie graag danst kan meedoen aan de workshop Hoe maak je een eigen choreografie, gegeven door een student van MBO Dans Goes en docent Jesca Donken van Jes! Dance Center. Of verken jouw eigen lichaamstaal in de workshop Dansflow van Martijn Weber die eerder danste bij De Stilte en Nationale Opera en Ballet.

Liefhebbers van mode kunnen terecht bij de workshop Van idee tot ontwerp, gegeven door de jonge ontwerpster Lara Zwaan, Een eigen tas ontwerpen in de workshop van Miranda Wille (Made by Mier) of leren hoe je jouw model op de catwalk voorziet van passende make-up bij studenten van de opleiding (allround) schoonheidsspecialist van Scalda. Zij verzorgen een workshop Visagie.
Heb je meer met tekenen? Volgens illustrator en ontwerper Ramon de Nennie kan iedereen cartoons leren tekenen. Schrijvers komen aan hun trekken in de workshop Een goed verhaal van professioneel tekstschrijver Jos Rouw.

Voor wie bezig is met theater en/of film organiseren we de workshops Acteren voor de camera van actrice en model Sunna de Neuféglise en Spelopbouw van Josien de Graaf, artistiek leidster van de Jeugdtheaterschool Zeeland en theatermaker Lars Senders. Of leer hoe je een authentieke en stevige podiumpresentatie neerzet in de workshop van theatermaker, actrice en zangeres Wendy Hoogendijk. Sta je liever aan de andere kant van de camera? Dan kun je aan de slag in de workshop Camera en Montage van AV docent Xander van Manen.

Tot slot verkent fotograaf Benjamin van der Spek, winnaar National Geographic & WNF Frans Lanting Award, de mysterieuze kant van nachtfotografie in de straten van Middelburg met ons in de workshop Straatfotografie.
 

Naast workshops in ZB zijn er ook workshops in Terneuzen op 15 februari

Kunstbende Zeeland organiseert in de maand februari maar liefst 18 verschillende workshops, verdeeld over twee workshopdagen: op 8 februari bij ZB in Middelburg en op 15 februari bij Toonbeeld in Terneuzen. Op deze dagen zijn vanaf 19.00 uur allerlei creatieve workshops te volgen en kan iedereen vrijblijvend kennismaken met Kunstbende. Alle workshops worden gegeven door professionele docenten of studenten aan een vakopleiding. Deelname is gratis en iedereen tussen de 12 en 19 jaar kan meedoen, ook als je (nog) niet meedoet aan de wedstrijd van Kunstbende. Inschrijven kan via kunstbende.nl.

Foto: Stefan Siwabessy door fotograaf Laura Oldenbroek.