Walcherse finale Nationale Voorleeswedstrijd

16 maart 2019, van 14:00 tot 15:15 | ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland organiseert de Walcherse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Middelburg, Veere en Vlissingen op zaterdag 16 maart.

Op 20 en 27 februari vonden de lokale voorrondes plaats in het auditorium van ZB, Kousteensedijk 7 te Middelburg. In januari zijn drie video-voorrondes gehouden in ZB| Bibliotheek Vlissingen.

Uit deze rondes zijn 6 voorleeswinnaars gekozen:
Daisy Harms van de Omnibus te Vlissingen, Vita Witlox van de Ichtusschool te Vlissingen, Milou Koole van de Lispeltuut te Oostkapelle, Emma Pattenier van ’t Paalhoofd te Zoutelande, Fenne Groenenberg van De Leeuwenburch te Middelburg en Stijn Kalverboer van de Franciscusschool te Middelburg.

De winnaars van de voorrondes gaan door naar de Walcherse ronde op zaterdag 16 maart 2019 in het gebouw van ZB. Na deze finale waarin de winnaars van Walcheren bekend gemaakt worden, gaan deze twee door naar de provinciale finale die op zaterdag 13 april 2019 gehouden wordt in ZB. Op 22 mei wordt in Amstelveen de landelijke finale gehouden.