Voorleesontbijt (volgeboekt)

23 januari 2019, van 09:30 tot 10:15 | Foyer, ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Kosten: Deelname is gratis. Wel vooraf aanmelden via educatie@dezb.nl vóór 19 januari.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert ZB een Voorleesontbijt voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers in de Foyer. Marjolijn Bergmann zal voorlezen uit ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers, het Prentenboek van het Jaar 2019. Na het voorlezen is er voor ieder kind een ontbijt.

Het verhaal
Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? We gaan het samen ontdekken!

Over de schrijver/illustrator
Leo Timmers begon op zijn twaalfde strips te tekenen. Na zijn studies publiciteit en grafische vormgeving illustreerde hij voor verschillende bladen (Knack, Humo, De Standaard), maakte omslagen voor jeugdromans en illustreerde prentenboeken. Blij met mij, bekroond met een Boekenpluim, was het eerste prentenboek dat hij ook zelf heeft geschreven. Voor Boem kreeg hij zowel de Boekenpauw als de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Die laatste prijs ontving Leo Timmers al zeven keer, in 2017 voor Garage Gust. Wij samen op stap won een Zilveren Griffel. Van verschillende van zijn boeken worden ook animatiefilms gemaakt.

Waarom voorlezen?
Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen veel (voor)leesplezier!

Nationale Voorleesdagen
Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen: www.nationalevoorleesdagen.nl