Voorleesontbijt ZB in Middelburg (VOL) en Vlissingen

22 januari 2020 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg en CCXL, Spuikomweg 1, Vlissingen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan. Vandaar dat ZB op woensdag 22 januari 2020 een voorleesontbijt in Middelburg en Vlissingen organiseert.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2020 vinden plaats van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari. Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horaceck, Prentenboek van het Jaar, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne. Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Op school, maar ook thuis. Ouders zijn immers de beste leesbevorderaars: de kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden.

Voorleesontbijt Middelburg (VOL)

ZB heeft burgemeester Harald Bergmann en zijn vrouw Marjolijn op bezoek! Zij lezen samen voor in een megagroot bed op het Plein in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg om 9.30 uur. Ook wordt er een ontbijtje geserveerd. Gratis deelname voor kinderen van 2 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers.
Het bed blijft nog tot eind januari staan, zodat iedereen die dat wil een bijzondere plek heeft om in (voor) te lezen!

Voorleesontbijt Vlissingen

ZB| Bibliotheek Vlissingen organiseert van 9.00 tot 10.00 uur een voorleesontbijt voor leerlingen van groep 1 en 2 in CCXL aan de Spuikomweg 1 in Vlissingen. Van alle scholen die hiervoor al zijn uitgenodigd, hebben zich inmiddels 10 groepen met in totaal 250 kinderen aangemeld. Ook de ouders zijn van harte welkom. Wethouder Albert Vader zal het voorleesontbijt openen.
De kinderen starten met een dansje o.l.v. Gina Boogaard. Cor de Jonge leest voor uit het Prentenboek van het jaar. Aansluitend gaan de kinderen samen ontbijten in de Bibliotheek. De aankleding op het podium is dit jaar verzorgd door leerlingen van de MTV-afdeling van Scheldemond College. Ook zullen zij een aftermovie maken.

Peutertje luister en Verhalenkoffer
De reguliere voorleesactiviteiten op de laatste woensdag van de maand in ZB| Bibliotheek Vlissingen, staan in het teken van De Nationale Voorleesdagen. 

Peuter en Kleuterquiz
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen ouders en kinderen tijdens service-uren met hun kind de Peuter en Kleuterquiz doen. De winnaar wordt beloond met het prentenboek Moppereend!