Popaanzee Masterclass: Hoe kom ik in de Popronde?

2 december 2018, van 14:30 tot 16:30 | De Spot, Middelburg

Kosten: geen

Popronde is misschien wel het belangrijkste festival waar je als opkomende act wilt staan. Een panel van professionals geeft tijdens deze masterclass tips & tricks om op te vallen tussen de ruim 1000 aanmeldingen.

Programma

 • 14:00 uur Inloop
 • 14:30 uur
  Korte introductie Popaanzee
  Inleiding: Wat is de Popronde?
  Panelgesprek
 • 15:30 uur Demo-uurtje -> Neem je demo op USB/MP3 mee!
 • 16:30 uur Drankje en hapje

Het panel

 • Pim van de Werken zit in de selectiecommisssie van Popronde, is producer van bands en singer-songwriters, is muzikant, deed met drie verschillende acts mee aan Popronde en coacht ook weleens bandjes voor Popaanzee Academy X Popsport
 • Janneke Nijhuijs is bassist in The Deaf, The Indien, Smutfish en Demon Eyes. Zij zit in de selectiecommissie van Popronde en werkt als coach/docent voor verschillende muziekinstellingen.
 • DaniĆ«l de Keizer zit in de selectiecommissie van Popronde en is eigenaar van Eighty Five music consultancy dat o.a. het management van verschillende artiesten verzorgt.

Het panel wordt geleid door Chris Moorman van Popronde Nederland. Hij doet daarvoor de marketing, communicatie en promotie, maar ook pre-productie en alles daaromheen.

Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.
De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt. Bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden circa 135 bands uit de ongeveer 1300 aanmeldingen geselecteerd.

Popaanzee

Popaanzee is het Zeeuwse platform voor talentontwikkeling in popmuziek. Popaanzee begeleidt trajecten op het gebied van bandcoaching (Popaanzee Gold & Popaanzee Academy in samenwerking met Popsport) en organiseert door het jaar heen masterclasses die voor iedere popmuzikant toegankelijk zijn. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met de regionale bandcompetities en andere initiatieven, zoals de poppodia en Popronde. Popaanzee wordt gecoƶrdineerd vanuit ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.Foto: Dakota bij Popronde Middelburg 2017 door Martijn Fincke