Kinderkunstboeken en beweging

20 maart 2019 t/m 30 maart 2019 | ZB, begane grond, Kousteensedijk 7, Middelburg

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom naar de Bibliotheek en ga op zoek naar ‘beweging’ in de mooiste en nieuwste kinderkunstboeken.

Energieke kunst is het thema van de Kinderkunstweek 2019

Kijk in prentenboeken over beroemde kunstenaars: de beroemde serie van uitgeverij Leopold i.s.m. het Gemeentemuseum Den Haag, kleurrijke mobiles van Alexander Calder, vreemde wezens van Jeroen Bosch, swingende schilderijen van Mondriaan, mooie wolkenluchten van de schilders van de Haagse School, wandelende strandbeelden van Theo Jansen.

Ontdek de uitgaven van ‘Lemniscaat uit de Kunst’ en nog heel veel meer! Boeken die laten zien hoe een modern kunstwerk tot stand komt. Kunst die draait, loopt, groeit, vliegt, zwaait, verdwijnt. Kortom: een wereldreis door de kunst. Ook boeken waar jijzelf energie van krijgt om aan de slag te gaan met penseel, papier en andere materialen zoals ‘Denk en doe als een kunstenaar’ of ‘Jij bent een kunstenaar’. Laat je inspireren!

Kinderkunstweek en de ZB

Kinderen maken enkele kijkopdrachten bij deze tentoonstelling om zo een sticker te verzamelen voor op de Kinderkunstbon teneinde een echt kunstwerk aan te schaffen. 

Leeftijd: 4 – 12 jaar en voor alle kunstliefhebbers.
Tijdens de openingstijden van de ZB.

Workshop Papier in beweging

Beeldend kunstenaar Ollo Feenstra verzorgt een workshop waarin kinderen uitgenodigd worden samen met haar een eigen bewegend kunstwerk te maken.

Inspiratie in de Bibliotheek